Over 5,27 millioner passasjerer har dratt nytte av forbindelsene i Emirates’ og flydubai sitt nettverk siden begge de Dubai-baserte flyselskapene innledet et partnerskap i oktober 2017.

Terminal 3 - Dubai International Airport - DXB
Terminal 3 på Dubai International (Fotokilde: Emirates Airline)

I tillegg har rundt 800 000 Emirates Skywards-medlemmer tjent over 1,5 milliarder Skywards Miles på Emirates’ og flydubai sine codeshare-ruter de siste 12 månedene.

– Det strategiske partnerskapet mellom Emirates og flydubai har vært en suksess, og skapt fordeler for reisende, begge flyselskapene og for Dubai. Fremover vil både Emirates og flydubai fortsette å utvikle partnerskapet for å levere enda bedre kundereiser og øke verdien for reisende og alle interessenter, sa HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, styreleder og administrerende direktør i Emirates Group, og styreleder i flydubai under markeringen av milepælen.

HH Sheikh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum (EK)

I dag kan Emirates-passasjerer reise sømløst til 94 destinasjoner i flydubai-nettverket via Dubai International Airport (DBX), og flydubai-passasjerer har tilgang til 143 Emirates-destinasjoner.

Globalt er favorittdestinasjonene i flydubai-nettverket blant Emirates’ passasjerer Beograd, Bucuresti, Catania, Katmandu, Kiev, Kilimanjaro, Krakow, Salalah, Tbilisi og Zanzibar.

Fra Norge er de største reisemålene med flydubai Zanzibar, Dar es Salaam, Kilimanjaro og Hargeisa, Somalia.

Samarbeidet mellom FlyDubai og Emirates er nå inne i sitt tredje år (Foto: Emirates)

Det strategiske partnerskapet mellom Emirates og flydubai er mer enn et samarbeid om ruter. Det inkluderer flere initiativer, blant annet koordinering av ruter for å kunne tilby kundene enda mer konkurransedyktige priser, nettverksplanlegging og flyplassdrift for at passasjerer skal kunne reise sømløst med begge flyselskapene, i tillegg til sammenslåingen av selskapenes lojalitetsprogrammer for å øke opptjenings- og innløsningsmulighetene for passasjerer.

Bedre forbindelser i Dubai

27. oktober 2019 ble flyreiser til syv destinasjoner flyttet fra flydubai sin nåværende base på Terminal 2 til Terminal 3 på Dubai International Airport (DXB).

Det gjør at forbindelsene mellom nettverkene til Emirates og flydubai blir enda mer sømløse med raskere transitt. For passasjerer som skal reise videre fra Dubai er transittiden kun 90 minutter.

Flyreiser fra Dubai til Almaty, Basra, Dar es Salaam, Kilimanjaro, Nursultan (tidl. Astana), Sofia og Zanzibar finner nå sted på Terminal 3, noe som øker antallet flydubai-destinasjoner på DXB Terminal 3 til 22.

Flere fordeler med felles lojalitetsprogram

Emirates og flydubai har siden august 2018 hatt ett og samme lojalitetsprogram, nemlig Emirates Skywards. Dette er enklere for kundene, som kun trenger å forholde seg til ett program for opptjening og bruk av Miles.

Flyreiser er fortsatt den mest populære måten å løse inn opptjente Miles. Skywards-medlemmene har brukt omtrent 500 millioner Miles på reiser med flydubai det siste året. De mest populære destinasjonene er Dubai, Beirut, Karachi, Alexandria, Tbilisi, Sabiha Istanbul, Bucuresti og Baku.

De 25 millioner Skywards-medlemmene er mer aktiv enn før, da lojalitetsprogrammet stadig får flere partnere. Dette gir medlemmene flere muligheter til å tjene og bruke Miles på.

I tillegg kan medlemmer raskere oppnå et høyere medlemsnivå og derav nyte fordeler som tilgang til prioritet ved innsjekk, fast track og lounge.

Effektivitet i både nettverk og tid

Partnerskapet har gjort det mulig for begge flyselskapene å optimalisere nettverk og utnyttelsen av flåten, og gjør at selskapene kan tilby reiser året rundt, også dit turisttrafikken varierer med årstidene. Samtidig åpnes muligheter for begge flyselskapene å betjene nye markeder.

Et eksempel er ruten Dubai-Zagreb der Emirates drifter sine store wide-body fly om sommeren, mens flydubai sine fly, av typen Boeing 737, brukes om vinteren.

Fra 10. desember blir ruten Dubai-Yangon overtatt av flydubai istedenfor Emirates, slik at sistnevnte kan konsentrere seg om å utvikle markedene i Thailand og Kambodsja.

Vellykket optimalisering av nettverkene mellom begge flyselskapene på flyvninger til Multan, Mashad, Bangkok, Dhaka og Male har også frigjort kapasitet for flydubai slik at de kan re-distribuere for å åpne i nye markeder, inkludert Krakow, Catania, Helsinki, Napoli, Sotsji og Krabi. Sistenevnte er en ny rute som åpnes 10. desember.

Emirates og flydubai fortsetter å jobbe tett med å justere flyvninger med mål om å forbedre kundenes tilkoblingsmuligheter og øke antallet forbindelser mellom begge selskapene.

Les også: Emirates og flydubai inngår codeshare på 29 flyruter (oktober 2017)

Finn flere saker om Emirates og FlyDubai HER og HER

Kommentarer