Flyselskapene Emirates og flydubai starter  codesharesamarbeide på 29 flyruter på tre kontinenter. Avtalen gjelder fra den 29. oktober, men rutene kan bookes allerede nå. Det nye partner-nettverket vil gjennom rutesamarbeidet tilby større frekvens og enklere tilgang til flere globale destinasjoner. Samarbeidet gjør reisen enklere for passasjerene ved å tilby bagasjeinnsjekk til sluttdestinasjon allerede ved reisens start.

Passasjerer booke de aktuelle reisene via Emirates.com, Emirates’ kontaktsenter eller gjennom reisebyråer. Rutesamarbeidet med flydubai gjelder reiser fra 29. oktober 2017. (Foto: Emirates)

– Dette er et spennende første steg for passasjerer til å oppdage fordelene ved samarbeidet. Det er nå mulig for passasjerer å benytte seg av de unike fordelene til hvert flyselskap, og de som reiser via Dubai vil få større fleksibilitet. Dette er bare begynnelsen, og etterhvert som vi utvider partner-nettverket i de kommende månedene, vil vi gi flere muligheter for våre passasjerer til å utforske verden. forteller HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, styreformann og president i Emirates Group og styreformann i flydubai.

Emirates og flydubai vil levere reiseopplevelser som reflekterer de unike kjennetegnene til flyselskapene. På en codeshare-reise vil Emirates-kunder kunne nyte av gratis flymåltider og Emirates bagasjebestemmelser, også på deler av reisen som er operert av flydubai. Dette gjelder for reisende på både Business og Economy Class.

Å reise via Dubai blir nå enda enklere med det nye samarbeidet, da passasjerer kan benytte seg av en redusert minimum transfer tid (MCT) på 120 minutter for å bevege seg mellom Emirates faste plass i terminal 3 og flydubai`s plass i terminal 2.

Codeshare-avtalen mellom Emirates og flydubai er begynnelsen på et mere omfattende samarbeide mellom de to flyselskapene. I fremtiden loves det flere rutekombinasjoner etter hvert som codeshare-avtalen utvides og nettverkene optimaliseres.

Les også: Emirates and flydubai join forces, announce extensive partnership agreement (juli 2017) 

Flere fordeler for de som reiser ofte

I den første samarbeidsfasen kan Emirates Skywards-medlemmer tjene Skywards Miles og Skywards Tier Miles på codeshare-flygninger på samme måte som det eksisterende regelverket tilbyr.

I tillegg til Emirates’ inkluderte innsjekkede bagasje, kan Skywards Premium-medlemmer benytte tilbudene om ekstra innsjekket bagasje på 20 kg for Platinum-medlemmer, 16 kg for Gold-medlemmer og 12 kg for Silver-medlemmer på codeshare-flygninger operert av flydubai.

Les også: flydubai takes off to fifth destination in Pakistan (juli 2015)

Skywards Silver-, Gold- og Platinum-medlemmer får tilgang til flydubais Business innsjekkskranke og prioritert bagasje på codeshare-reiser.

Les flere saker om Emirates HER og om Dubai Airports HER

Codeshare-destinasjoner Emirates og flydubai

By

Land

Asmara

Eritrea

Beograd

Serbia

Kiev Zhulyany

Ukraina

Juba

Sør-Sudan

Krasnodar

Russland

Samara

Russland

Kazan

Russland

Mineralnye Vody

Russland

Odessa

Ukraina

Praha

Tsjekkia

Rostov-on-Don

Russland

Sarajevo

Bosnia & Herzegovina

Skopje

Makedonia

Sofia

Bulgaria

Tbilisi

Georgia

Kuwait

Kuwait

Baku

Aserbajdsjan

Lucknow

India

Ahvaz

Iran

Bandar Abbas

Iran

Esfahan

Iran

Lar

Iran

Shiraz

Iran

Najaf

Irak

Bishkek

Kirgisistan

Muscat

Oman

Salalah

Oman

Jekaterinburg

Russland

Bukarest

Romania

Kommentarer