Emirates fraktdivisjon, , fraktet nylig Den aller første bilen som er designet og bygget i De forente arabiske emirater (UAE) ble nylig fraktet til Frankrike av Emirates fraktdivisjon SkyCargo. Den spesielle bilen skal vises frem under prestisjetunge ’24 hours of Le Mans’ sportsvognløp.

Design-1 er en sportsbil designet og bygget fullstendig i De forente arabiske emirater av Jannarelly Automotive med Equation Composites LLC — nasjonens første virksomhet innvilget bilproduksjonslisens. Jannarelly Design-1 er inspirert av 1960-tallets sportsbiler, og er en lett retro-futuristisk bil laget av høyteknologisk komposittmateriale. Hver enkelt bil er bygget av et lite team med spesialister fra Equation Composites, noe som åpner for store tilpasningsmuligheter etter den enkelte kjøperens behov.

Jannarelly Design 1 klar for opplasting (bilde: EK)

Prisene ligger mellom 70 000 og 90 000 amerikanske dollar.

Emirates SkyCargo samarbeidet med Prodex Worldwide, et speditørfirma som tilbyr spesialtransport, logistikk og lagringstjenester på en rekke områder, inkludert fly- og bilindustrien, for å transportere Jannarelly Design-1 fra Dubai til Lyon.

Emirates SkyCargo tilbyr en tjeneste spesialisert for å frakte verdifulle biler som heter SkyWheels som ble benyttet til denne frakten.

Superbiler flyr på First Class

Emirates SkyCargo frakter regelmessig verdifulle luksusbiler ombord både passasjer- og fraktfly gjennom sitt globale nettverk med over 155 destinasjoner.

Transporten håndteres av erfarne ansatte med spesialopplæring i varsom og sikker av- og på-lasting av kjøretøy på fly.

Jannarelly Design 1 skal utstilles under det velkjente og tradisjonsrike billøpet i Le Mans (bilde: EK)

Emirates SkyCargo jobber med ledende bilprodusenter og -samlere for å bistå med forflytning av biler på tvers av kontinenter.

Nylig ga SkyCargo en skreddersydd Emirates SkyWheels-løsning til Jaguar Land Rover for å muliggjøre transport av biler fra Storbritannia til Chicago for testing.

I november 2016 var Emirates SkyCargo en av sponsorene til den første Gulf Concours-bilkonkurransen og fraktet i den forbindelse mange sjeldne klassikere og moderne skreddersydde luksusbilder fra hele verden til Dubai.

Les også: Biltransport på First Class

Emirates SkyCargo drifter en moderne flåte med 258 bredbuksfly, inkludert 15 fraktfly (13 Boeing 777F og to B747-400ERF) og tilbyr moderne fasiliteter i deres fraktsentraler ved Dubai International Airport og Dubai World Central.

Klassisk sportsbil (bilde EK)

Les også: Emirates SkyCargo lanserer SkyFresh — tre løsninger for ferskvaretransport - Emirates vil ha verdens største flyfraktsbase i Dubai

Les flere saker om Emirates  HER og om SkyCargo HER

Kommentarer