Emirates SkyCargo har startet ukentlige fraktflyvninger mellom Dubai og Oslo. Verdens største internasjonale fraktflyselskap bruker en Boeing 777 Freighter med en kapasitet på noe over 100 tonn last på ruten, som trafikkeres hver tirsdag.

Terje Grue (EK)

Terje Grue (EK)

– Vi i Emirates har de siste årene hatt kontinuerlig vekst for frakt av norske varer til vårt enestående rutenettverk til 154 byer i 82 land, sier Terje Grue, administrerende direktør i Emirates Norge.

– De siste seks årene er eksporten av norsk sjømat* doblet, takket være økt global etterspørsel etter norsk laks, ørret, torsk og krabbe. Vi ser optimistisk på utsiktene til fortsatt vekst, og det har vært sterkt medvirkende til beslutningen om å introdusere en ny, ukentlig fraktrute fra Oslo, sier han.

Den lastekapasiteten som tilbys med denne ukentlige ruten kommer i tillegg til kapasiteten på 175 tonn som tilbys hver uke på Boeing 777-300ER direkteflyene fra Oslo til Dubai.

Les flere nyheter om Emirates HER

Artikel fortsetter under videoen

Video om hvordan laksen blir transportert med Emirates SkyCargo fra Norge til restauranter i Japan

Moderne fasiliteter og stort rutenettverk

Emirates SkyCargo har topp moderne fasiliteter på Dubai World Central. Her utgjør Emirates SkyCentral et nav spesialisert for flyfrakt av temperatursensitiv sjømat.

Emirates SkyCentral vil styrke Dubai som fremtidens frakt- og logistikkhovedstad (EK)

Emirates SkyCentral vil styrke Dubai som fremtidens frakt- og logistikkhovedstad (EK)

Dette inkluderer over 15 000 kvadratmeter med temperaturstyrt lagringsplass og 12 dedikerte lastebiler som opererer 24/7 mellom Dubai World Central og Dubai International Airport. Slik at man kan tilby en transittid på bare fem timer fra varenes ankomst til Dubai World Central til avreisen i buken på passasjerruter fra Dubai International Airport til over 154 destinasjoner i 82 land på seks kontinenter over hele verden.

Emirates SkyCargo er og blir en viktig tilrettelegger for handel mellom Skandinavia og resten av verden med en ukentlig lastekapasitet på over 600 tonn ved hjelp av passasjerfly til København, Oslo og Stockholm, samt fraktfly til København og Oslo.

Fraktruten EK 9370 ankommer Oslo hver tirsdag klokken 10.05 og går fra Oslo klokken 12.00, for å returnere til Dubai 18.40 samme dag.

Den norske hovedstaden er det siste tilskuddet til Emirates SkyCargo nettverk av over 50 fraktflydestinasjoner over hele verden. Emirates SkyCargo opererer en flåte på 15 dedikerte fraktfly – 13 Boeing 777-Fs og to B747-400ERFs fra Emirates SkyCentral nav for fraktfly på Dubai World Central.

* Som rapportert av Norsk sjømatråd

Kommentarer