Gjensynsgleden var stor da Oslo-Dubai-ruten ble gjenåpnet på Oslo lufthavn Gardermoen med feiring og vannkanoner. Direkteruten, som har vært stengt siden Emirates satte alle fly på bakken 25. mars pga. korona-pandemien, vil til å begynne med ha avgang hver tirsdag og fredag.

Emirates - Boeing 777-300ER - Oslo - Gardermoen - august 2020
Emirates Boeing 777-300ER tilbake på Gardermoen for første gang siden mars måned (Foto: Emirates Airline/Iteo)

Gleden var størst hos Norgessjef for Emirates, Terje Grue, som var den med størst engasjement over å se Emirates Boeing 777-300ER lande på Gardermoen i dag.

– Det er snakk om ren gjensynsglede! Det er et vakkert syn. Når vi jobber som vi gjør får man et tett og nært forhold til ruten, og det er ingen tvil om at vi har følt på en tomhet i denne perioden, forteller han.

Terje Grue (EK)

– Hele teamet på flyplassen og den kommersielle staben har vært veldig fokusert på ‘når vi kommer tilbake’, og det har holdt motivasjonen og ikke minst engasjementet vårt oppe”.

Avinor gjorde ekstra stas på Emirates tilbakekomst, og hyllet flyet med vannkanoner på rullebanen.

– Det er et viktig signal for norsk luftfart, og næringsliv, at Emirates gjenåpner passasjerruten til Dubai. Oslo Lufthavn ønsker dem velkommen tilbake, sier Martin Lyngaas, Director Traffic Development & Cargo, Avinor.

Emirates - Boeing 777-300ER - Oslo - Gardermoen - august 2020
Fra innsjekkingen (Foto: Emirates Airline/Iteo)

Merkbar etterspørsel fra kunder og partnere

– I månedene uten Oslo-ruten har vi mer eller mindre daglig mottatt henvendelser rundt gjenåpning av ruten. Dette betyr at det både er et ønske om ruten og at folk vil reise med oss, noe som har gitt oss oppmuntring og glede i den stengte perioden, forteller Grue.

Les også: Emirates tilbake til Oslo 4. august

– Vi merker fra våre profesjonelle partnere i bransjen at det er et ønske om å selge oss, og jeg oppfatter det dithen at de føler seg trygge på at vi i Emirates har tatt de rette grepene for å sikre våre passasjerer så godt som mulig.

Les også: Emirates dekker kundenes sykehus- og karanteneutgifter ved korona-smitte for å gjøre reising tryggere

Det har vært en turbulent og krevende tid, men nå har vi forhåpninger om at situasjonen stabiliserer seg etter hvert. Vi ser fremover mot høsten og vinteren, hvor forhåpentligvis verden åpnes gradvis opp for de som vil ut, enten det er jobb- eller privatreise, avslutter han.

Emirates flyr nå til over 60 destinasjoner over hele verden via Dubai. Blant annet til Brisbane, Sydney og Perth i Australia, samt Seychellene og Maldivene, med flere.

Les mer om alle tilgjengelige destinasjoner HER

Emirates - Boeing 777-300ER - Oslo - Gardermoen - august 2020
Ombord i Emirates Boeing 777-300ER (Foto: Emirates Airline/Iteo)

Alle må vise til negative koronatest før avreise

Allerede 7. juni åpnet Dubai grensene for internasjonale forretnings- og fritidsreisende, men har innført strenge regler for å ivareta både turistenes og lokalbefolkningens helse og sikkerhet. Dette gjelder også for tilreisende fra Norge.

– Før avreise må alle passasjerer ta en koronatest så nære avreise som mulig (maks 96 timer/fire dager gammel) og ta med seg en engelsk dokumentasjon på negativ test som m vises frem ved innsjekk. Reisende fra Oslo-området kan få hjelp av f.eks. Hjemmelegene.no for en slik test, forklarer Grue.

Les også: Nye sikkerhetstiltak hos Emirates

For reisende fra Dubai til Europa kreves det også en negativ koronatest, les mer om hvilke regler som gjelder for Emirates passasjerer før avreise HER 

Flere saker om Emirates finner du HER

Emirates - Boeing 777-300ER - Oslo - Gardermoen - august 2020
Emirates tilbake på Oslo lufthavn Gardermoen (Foto: Emirates Airline/Iteo)

Kommentarer