Flyselskapet Emirates vinner for fjortende gang kategorien «Verdens beste underholdningssystem om bord» i den prestisjetunge kåringen SKYTRAX World Airline Awards. De henter også hjem prisen for «Best service ombord i Midtøsten».

Patrick Brannelly som er Emirates’ Divisional Vice President, and Customer Experience (IFEC), tok i mot prisen på vegne av flyselskapet (bilde: Skytrax/EK)

Kåringen er basert på tilbakemeldinger fra kunder over hele verden og undersøkelsen er den største av sitt slag i flyindustrien. Årets SKYTRAX-utdeling er basert på totalt 20 millioner fullførte undersøkelser, dekker over 335 flyselskaper og inkluderer flypassasjerer fra over 100 land.

– Vi jobber hardt for å gi passasjerene våre det beste tilbudet, og ønsker å fortsette med å tilby den beste servicen og spennende innhold i alle kategorier. At disse prisene er basert på direkte tilbakemelding fra passasjerene er en anerkjennelse til det arbeidet vi legger ned hver dag for å skape «Emirates-opplevelsen», sier norgessjef for Emirates Terje Grue.

Direktesendt TV om bord

Emirates har vært en pioner innen underholdning i luften, og var første flyselskap til å installere skjermer i hvert enkelt sete på alle sine fly, dette allerede i 1992. I dag kan de gjennom underholdningssystemet ice friste med over 3500 ulike kanaler, inkludert over 100 kanaler spesielt for barn og 850 filmer fra alle verdens hjørner.

I juli kan reisende blant annet underholdes av den Amanda-nominerte dramafilmen «Now it’s dark» med blant annet Kristoffer Joner og Pia Tjelta, og feelgood-filmen «Rett vest» med Benjamin Helstad og Ingar Helge Gimle i hovedrollene.

I tillegg har over 70 prosent av alle selskapets fly direktesendt TV om bord, noe som gir passasjerene mulighet til å følge med på sportssendinger og nyheter fra hele verden i sanntid.

99 prosent av alle Emirates’ fly har trådløst internett om bord. Alle passasjerer får 20 MB gratis data, og nesten en million passasjerer kobler seg på det trådløse nettverket hver måned.

Les flere saker om Skytrax Awards HER og HER, samt om Emirates HER

Les også: Norwegian kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter for fjerde år på rad (juli 2018) – Singapore Airlines kåret til verdens bedste flyselskap under Skytrax Awards 2018 (juli 2018) – Finnair best i klassen for niende år på rad (juli 2018)

Emirates har kabinpersonale fra 135 forskjellige land, og som snakker over 60 ulike språk. Hver dag jobber de 21 000 kabinansatte for å gi passasjerene den ultimate Emirates-opplevelsen. (bilde: EK)