Emirates-kunder kan nå planlegge flyreiser med litt lavere skuldre. Flyselskapets siste bransjeledende initiativ gir reisende en omfattende reiseforsikring som utvider Emirates’ eksisterende COVID-19 forsikring. Forsikringen dekker blant annet medisinske utgifter hvis den reisende blir smittet av COVID-19.

Emirates - Boeing 777-300ER - Langdistansefly
Emirates utvider sin eksisterende Covid-19 forsikring med dekning for flere ulike scenarioer. Forsikringen er bransjeledende og gjelder alle reisende som kjøper en Emirates-billett fra og med 1. desember 2020 (Foto: Emirates Airline/ Wolfe Air Aviation)

– Emirates var det første flyselskapet som tilbød en global COVID-19-dekning for reisende tilbake i juli og responsen fra våre kunder har vært veldig positiv. Vi har siden det jobbet videre med hvordan vi kan gi våre kunder et enda bedre tilbud. Det er en glede å kunne tilby denne nye, bransjeledende forsikringen og Covid-19-dekningen til alle våre kunder, sier HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Emirates’ styreformann og CEO.

Forsikringen leveres av AIG Travel og legges til flybilletten uten ekstra kostnader. Dette er første gang en slik forsikring tilbys innen fly- og reisebransjen og er utviklet for å kunne gi alle Emirates-passasjerer et unikt tilbud for en stressfri reise uten ekstra komplikasjoner.

– Til tross for reiseråd vet vi at det er mange som har lyst å reise nå i vinter. At flere forsikringsselskapet ikke har reiseforsikring som gjelder nå under pandemien stopper dessverre reiselysten hos mange. Derfor er det gledelig å kunne være et nytenkende selskap som tilbyr en slik omfattende forsikringsordning. Det løser en del praktiske bekymringer for de som ønsker å reise, sier Terje Grue, som er Norgessjef i Emirates.

Den nye forsikringen, i tillegg til den allerede eksisterende COVID-19-dekningen, legges automatisk på billetter som blir kjøpt fra og med 1. desember 2020. Forsikringen gjelder også på codeshare-flyvninger som flys av selskapets partnere, så lenge billettnummeret starter med 176.

Økonomiklasse - Emirates Airline - Dubai
Økonomiklasse hos Emirates (Foto: Emirates Airline)

– Med usikkerheten knyttet til hvordan julefeiringen her hjemme blir i år ser vi en økende interesse for å tilbringe jul og nyttår på varmere breddegrader. Det er fullt mulig å reise trygt og med godt smittevern i dag. De fleste land krever negativ test før man reiser, og når man kommer frem er det som i Norge med smitteverntiltak man må rette seg etter. Ti dager karantene når man kommer hjem er mindre utfordrende for de som uansett må sitte på hjemmekontor, og Teams fungerer like bra både i Dubai og Maldivene, sier Grue med et smil.

Emirates-kunder vil ha dekning uansett hvilken destinasjon de flyr til, uavhengig av hvilken klasse de velger om bord. Hovedlinjene i forsikringen er:

  • Dekning av utenlandske akuttmedisinske utgifter og akuttmedisinsk evakuering opp til ca. 4,5 millioner NOK (500 000 USD), gyldig for COVID-19 (smittet under reisen) og andre medisinske nødsituasjoner når du reiser utenlands.
  • Dekning ved avbestilling av reiser opp til ca. 67 000 NOK (7500 USD) for ikke-refunderbare kostnader hvis den reisende eller en pårørende (som definert i vilkårene) ikke er i stand til å reise fordi de får diagnosen COVID-19 før planlagt avreisedato, eller av andre nevnte grunner.
  • Dekning av kansellering eller avkortning av tur opp til ca. 67 000 NOK (7500 USD) hvis skoleåret forlenges på grunn av COVID-19 utover avreisedato, og den reisende eller en pårørende (som definert i vilkårene) er lærer på heltid, heltidsansatt, eller er elev ved barne-, ungdoms- eller videregående skole.
  • Dekning ved avkortning av reisen opp til ca. 67 000 NOK (7500 USD) for ikke-refunderbare reisekostnader og ekstra kostnader for å returnere til hjemlandet hvis den reisende eller en slektning (som definert i vilkårene) blir kritisk syk, for eksempel blir smittet av COVID-19 mens du reiser utenlands.
  • Dekning opp til ca. 67 000 NOK (7500 USD) hvis den reisende tester positivt for COVID-19 på flyplassen, eventuelt ikke består en medisinsk screening og dermed må avbryte reisen.
  • Dekning på ca. 1300 NOK (150 USD) per dag, per person for opp til 14 sammenhengende dager hvis den reisende tester positivt for COVID-19 og om de uventet blir satt i påbudt karantene i utlandet

Forsikringen, som en vanlig reiseforsikring, dekker også personlige ulykker under reisen, vintersportskader, om du mister personlige eiendeler eller om reisen blir endret på grunn av uventede hendelser i flytrafikken eller om reiseråd endrer seg.

Det er ikke behov for å fylle inn skjema eller lignende før reisen starter. Les mer om forsikringen HER

Les også: Emirates dekker kundenes sykehus- og karanteneutgifter ved korona-smitte for å gjøre reising tryggere (juli 2020)

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

Kommentarer