Når Leo Berbu i Apollo nå går over i pensjonistenes rekker, er det en av reisebransjens virkelige hedersmenn som takker for seg.

Etter en kort karriere i banksektoren, har reiseliv vært Berbus hjemmebane i alle år, både i utlandet og hjemme i Norge. Med erfaring fra de fleste deler av bransjen — fra reiseleder og hotell, til fly og turoperatør — var ikke valget av leder vanskelig da Fotios Costoulas, Apollos gründer, skulle etablere Apollo i Norge i 1999. Her måtte en erfaren bransjemann med stort kontaktnett og teft for business inn på banen fra første stund. Og valget falt helt naturlig på Leo Berbu.

Skepsisen i bransjen var stor og det var ikke mange som trodde at Leo skulle lykkes med sitt prosjekt. Det tok imidlertid ikke lang tid før all skepsis var feid til side. Apollo vokste raskt til å bli en av de tre store charterarrangørene i Norge, og har holdt stand i de 16 årene som har gått siden oppstarten. Det tok heller ikke mange årene før Apollo ble kåret til Årets charterarrangør, en utmerkelse de har fått hele sju år på rad.

Berbu nyter stor respekt blant ansatte og kolleger i Apollo både ute og hjemme, så vel som i reisebransjen ellers. Hans lune humor, kjappe replikker og gode latter har blitt et varemerke. Samtidig har han vist seg som en forretningsmann med stor teft for business, og som uredd og full av pågangsmot har tatt alle utfordringer på strak arm. Hans motto har hele tiden vært å ha kunden i fokus og at alle ansatte skal ha det gøy på jobb. Dette ble han hedret for med Grand Travel Award-prisen Årets toppleder i 2011, samme året som Apollo også fikk prisen for bransjens mest attraktive arbeidsplass.

Etter å ha trappet ned i et par års tid, har Berbu nå valgt å gå over i pensjonistenes rekker. Fotsporene han har satt etter seg i reisebransjen vil imidlertid bli stående i lang tid, og mange vil savne hedersmannen både i sosiale og bransjerelaterte sammenkomster. Han vil nok holde et øye med hvordan det går med Apollo fremover, og vil sikkert også bli observert på Apollos mange reisemål i årene som kommer. Erik Haug overtar nå stafettpinnen for fullt etter Leo Berbu.

Kommentarer