Den innkommende turismen til Tyskland fortsetter å stige. Statistisches Bundesamt Bundesamt registrerte et foreløpig resultat på 36,7 millioner internasjonale overnattinger på steder med mer enn ti senger i første halvår 2017. Det er over 1,2 millioner flere gjester enn samme periode i 2016 og en økning på tre prosent.

Hotel Elephant i Weimar. Hotellets Lilli-Palmer-suite er oppkalt etter skuespilleren som spilte Lotte i filmatiseringa av Thomas Manns berømte roman “Lotte i Weimar”. (©otoerres)

Global turisme utvikler seg positivt så langt i 2017

Petra Hedorfer (©otoerres)

I begynnelsen av året spådde verdensturisme-organisasjonen UNWTO et vekstpotensial på tre-fire prosent på verdensbasis og tre prosent innen Europa.

Petra Hedorfer, styreleder i Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (Tysklands nasjonale turistkontor), sier dette i en kommentar:

– Med tre prosents tilvekst i første halvår, og med over en million flere overnattinger, viser Reiselandet Tyskland seg i internasjonal markedsføring med et særdeles godt halvårs-resultat. Med dette er Tyskland som reisemål mer ettertraktet en noen gang før.»

Den nyeste evalueringen, (gjort i begynnelsen av august) fra Forward Keys viser at det foreligger internasjonale flybestillinger til Tyskland for tredje kvartal på om lag 5,6 prosent mer enn på samme tid i 2017.

Les også: Reiselandet Tyskland hitter på internett – #EnjoyGermanFood: Fokus på kulinariske Tyskland i DZT sin markedskommunikasjon 2018 – Ny film om «Tyskland by night» (video) – Tyskland inspirerer

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og om Reiselandet Tyskland HER 

Kommentarer