Den portugisiske fajansefabrikken Bordallo Pinheiro laget i 1891 en serie keramiske skulpturer som lignet svaler. Disse ble raskt populære i private portugisiske hjem som et symbol på sikkerhet, harmoni, glede, lykke, kjærlighet, lojalitet og troskap.

Swallow of Diversity - Svale - Keramikk - Bordallo Pinheiro - Visit Portugal
Visit Portugal og Bordallo Pinheiro presenterer en ny utgave av den berømte keramikksvalen fra 1891: «Swallow of Diversity» (Bildekilder: Bordallo Pinheiro/Visit Portugal/Related.dk)

Svalen har en spesiell funksjon: Den vandrer om vinteren og kommer tilbake om sommeren. Det samme kan sies om de mange besøkende som kommer tilbake til Portugal år etter år. Derfor har Visit Portugal sammen med Bordallo Pinheiro laget en spesiell regnbuefarget versjon av svalen kalt «Swallow of Diversity».

Nettsidene til Visit Portugal finner du HER

Svalen skal representere Portugal som et åpent land som kan utforskes av alle, og skal hjelpe til med å bygge broer og skape dialog mellom kulturer og mennesker fra hele verden. Portugal åpner armene for alle som ønsker å utforske landets mange fasetter, akkurat som svalen utforsker alle verdenshjørner.

Svalen koster 29 EUR og kan kjøpes HER

Flere artikler om Portugal finner du HER

Kommentarer