Norwegian tilbyr derfor passasjerer som flyr fra Skandinavia til Hellas, Sicilia, Tyrkia, Kypros, Malta og Ungarn muligheten til å sjekke inn en ekstra kolli gratis dersom bagasjen inneholder hjelp til flyktninger.

– Vi har fått mange henvendelser fra passasjerer som ønsker å bidra etter at de har lest om vår pilot Wenche som har tatt initiativ til å sende barnevogner, klær og annen nødhjelp til Hellas for å hjelpe flyktninger,  skriver selskapet i en pressemelding.

– På grunn av den forferdelige situasjonen tilbyr vi våre passasjerer som skal fly fra Norge, Sverige og Danmark til Hellas, Sicilia, Tyrkia, Kypros, Malta eller Ungarn muligheten til å sjekke inn en ekstra kolli på inntil 25 kilo med nødhjelp til flyktninger, uten ekstra kostnader. Det ekstra kolliet må pakkes separat fra annen bagasje og kan legges til på innsjekk. Det er ikke nødvendig å klarere dette på forhånd. Vi tar forbehold om plass om bord og denne muligheten gjelder på reiser i frem til 1. oktober, skriver selskapet videre i pressemeldingen.

Samarbeid med UNICEF

En annen måte å hjelpe på, er å donere penger. Norwegian har også et samarbeid med UNICEF, som gjør et viktig arbeid for barn på flukt. Du kan bidra med 250,- til UNICEF via sms ved å sende SYRIA til 2040.

Norwegian skriver videre i pressemeldingen:

– Vi har også fått flere henvendelser fra kunder som lurer på om Norwegian kan bidra med å fly flyktninger til Norge. Vi ønsker, som alle andre, å bidra til å hjelpe flyktningene i denne forferdelige krisen.

– Hvis norske myndigheter vil at vi skal bistå med å fly flyktninger til Norge som de ønsker å ta imot, skal vi gjøre alt vi kan for å få det til. Men vi kan ikke på egenhånd begynne å ta med flyktninger uten oppholdstillatelse til Norge som myndighetene sender ut igjen umiddelbart.

Relaterte saker: 

Les om pilot Wenche på Norwegians Facebooksider HER

Kommentarer