I 2018 retter DZT (Tysklands Nasjonale Turistkontor) sin verdensomspennende markeds- og salgsaktivitet mot temakampanjen “Culinary Germany”. Sentralt står tilbud om all variasjonen som fins i de forskjellige, regionale kjøkkener og landsdelene for dem som vil oppleve typiske, autentiske, kulinariske tradisjoner og nyte Reiselandet Tyskland på enda én måte.

Fristelse fra gourmetrestauranten Ophelia på hotell Riva i Konstanz ved Bodensjøen (Foto: ©Hotel Riva)

Tysklands gastronomi trekker til seg 3,2 millioner overnattinger blant de innkommende turistene. Restauranter/kaféer utgjør 53 prosent av det de utenlandske besøkende setter størst pris på, etter å ha besøkt severdigheter og museer/utstillinger.

Bred, strategisk mediekampanje

I de utenlandske markedene satser DZT våren 2018 på kulinariske asparges- brød- og vin-evenementer fra matvogner. I tillegg skal internasjonale “Cooking Events” påvirkes ved at spesialiteter fra filmen “kokes opp på nytt” og sørger for videre transmedial kommunikasjon. I tett samarbeid med Premium Partner Deutsches Weininstitut (DWI) og andre utvider DZT årskampanjen i utenlandsmarkedene.

Les mer om det tyske vininstituttet HER

Kulinarisk livsstil

Regionale ukemarkeder, matfestivaler og matvogner er blitt faste innslag i vårt urbane liv. Dermed videreutvikler gastronomien seg med basis i tradisjonelle oppskrifter, for nettopp å kunne tilby et jordnært, kortreist kjøkken. Spesielt autentisk opplever gjester fra hele verden tysk spise- og drikkekultur på de tradisjonelle festene gjennom året.

Vinmark ved Gleisweiler, Rheinland-Pfalz (bilde: ©:DZT e.V. F: Peter Irman)

Les mer om  de tradisjonelle festene i Tyskland HER 

Mangfoldige tilbud fra stjernekjøkken til gatekjøkken

292 restauranter har for tiden mellom en og tre stjerner i Guide Michelin — flere enn noen gang før. De dokumenterer tysk toppgastronomi i internasjonal sammenheng. I tillegg er den kulinariske hverdagen i Tyskland også internasjonal: Sammen med tradisjonelle, tyske retter preges hverdagen av middelhavssmaker og av orientalsk og asiatisk innflytelse på trivelige restauranter, så vel som i raske, rimelige retter fra gatekjøkkener.

Les mer HER og HER

Drikkeglede

Vin og øl regnes som tyske nasjonaldrikker og verdsettes høyt internasjonalt. Det tyske vininstituttet (DWI) hjelper vinkjennere over hele verden med

“Thüringer-kaken” er høykarbo, men smaker utrolig godt ! (©otoerres)

råd om denne tradisjonelle håndverkskunsten i, for tiden, 13 vindyrkings-regioner som man kan besøke — eller man kan la seg veilede av eksperter i flotte vinotheker. Aktivt ferieliv og nytelse knyttes sammen med vinvandringer. Mer enn 500 svært kompetente vinguider viser turister rundt i produksjonsområdene. DWI-Riesling Lounges lærer dessuten besøkende på vinvandringene om tidsriktig måte å nyte tyske viner på.

Les mer HER og HER

Les flere saker om Ferielandet Tyskland HER og om Reiselandet Tyskland HER 

Flere B2B-nyheter finner du HER og HER

Kommentarer