Delstaten Thüringens hovedstad pynter seg til adventsfest. Det prektige “paret”, som består av Dom St. Marien og St. Severi-kirken og som tråner over gamlebyen i Erfurt, hylles i inn varmt lys og blir en perfekt kulisse for det 166. julemarkedet i den historiske byen. 22. november 2016, klokken 17.00 klinger julesangene på nytt, og duften av Glühwein (gløgg) og pepperkaker fyller luften med de tradisjonsrike smakebitene — “Erfurter Schnittchen”. Første søndag i advent innledes juletiden også kulinarisk.

GTM 2015 - Erfurt - Tyskland - ©otoerres
Fra Domkirken i Erfurt (foto: ©otoerres)

Førjulstiden i den historiske gamlebyen

Fra Domplatz via Fischmarkt, slottsbroene og Anger til Willy- Brandt-Plass utgjør den historiske gamlebyen en stemningsfull ramme rundt førjulstiden. Julemarkedet i Erfurt regnes blant de vakreste i Tyskland. Med sine mer enn 200 trehus bys gjester på et stort mangfold av spesialiteter og tradisjonshåndverk fra Thüringen.

I de historiske hvelvene i Erfurter Domberge arrangeres det tradisjonelle juleblomst-binding-showet — “Florales zur Weihnachzeit” (floral kunst i juletiden). Utstillingen dette året går under mottoet “Weisse Weihnacht” (hvit jul) og gjenspeiler blomsterbyens 30 år med blomsterglede i den kalde årstiden. Den byr også på dekorative forslag til den kommende julepyntingen og -feiringen.

På rundtur med juleengler, konger og nisser

For at du skal komme i perfekt julestemning, tilbyr Erfurt Tourismus und Marketing GmbH helt spesielle byrundturer med juleengler, julekoner og julenisser.

Les mer om Erfurt som reisemål HER

Les tidligere saker om Erfurt og Thüringen HER og HER

Les tidligere saker om europeiske julemarkeder HER og  HER

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og om Reiselandet Tyskland HER

Kommentarer