Escape Travel har inntatt oljebyen. Mandag den 19. januar 2015 ble Stavangeravdelingen åpnet i Vidy Reiser`s tidligere lokaler i Lars Hertervigs gate. To kvinner står i spissen for avdelingen: Tonje Røiland og Marit Vike.

Marit Vike (til v) grunnla Vidy Reiser i 1984. Nå overlater hun byrået og roret til Tonje Røiland, som leder Escape Travel`s nye avdeling i Stavanger. (©otoerres)

Det er den hjemvendte Stavanger-jenta Tonje Røiland som leder kontoret.

– Jeg reiste fra hjembyen som tenåring, og nå vender jeg tilbake som voksen, forteller Tonje til flytid.me.

Hun kan vise til mange års erfaring fra reisebransjen i både Norge og Sverige. Blant hennes tidligere arbeidsgivere er FlyNordic i Stockholm og Sabra Reiser i Oslo. Nå har hun ledet avdelingen for gruppereiser i Escape Travel. Snart blir det retur til  hjembyen for Tonje som er født og oppvokst på Ullandhaug i Stavanger.

Vidy Reisers grunnlegger Marit Vike fortsetter hos sin nye arbeidsgiver. Byrået ble startet i Oslo på slutten av 80-tallet. Da ektemannen fikk jobb i Stavanger flyttet Marit og byrået med.

– Det var meningen vi bare skulle være her i to år, men vi likte oss så godt at det er blitt over 20 – så langt,  forteller Marit Vike til Flytid.me.

Hun kommer opprinnelig fra Romsdal og kom til Stavanger første gang som sosialhøyskolestudent på slutten av 70-tallet. Siden gikk turen til Oslo, før de vendte tilbake til Stavanger.

Marit Vike drev nisjereisebyrået Vidy Reiser i 27 år – fra 1987 til Escape Travel overtok.

Men hva betyr Vidy Reiser ?

– Det er de to første bokstavene i etternavnene til meg og mannen min, mer mystisk er det ikke , sier Marit Vike.

Escape Travel som har overtatt Vidy Reiser og etablert seg i byråets gamle lokaler i Stavanger er Norges største ruteflybaserte turoperatør.

Les også: Escape Travel etablerer kontor i Stavanger

Byrået har – som Vidy Reiser, spesialiserert seg på skreddersydde reiser for privatpersoner og firmaer. På programmet finnes både motorsykkelreiser i Che Guevaras hjulspor, operareiser verden over, togreiser med privattog på noen av verdens legendariske strekninger og cruise på små flytende villaer i form av lektercruise, samt øyhopping i Indonesia, Dagens Iran og det gamle Persia og mye annet.

Kommentarer