Lyngsalpene har i mange år vært den store motoren og den sterke merkevaren for å trekke ski turistene mot nord og sesongen mars til april er høysesong for reiselivet i Lyngen og nærliggende regioner. Men det finnes fantastisk flotte fjell også lengre nord i kommunene Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen, som på mange måter ikke ligger noe tilbake i naturgitte kvaliteter hva gjelder muligheter for toppturer på ski.

Per i dag er fjellene nord fra Lyngen ikke like kjent som Lyngen og Lyngsalpene og dermed har også reiselivet i denne sesongen mye kapasitet ledig — i motsetning til Lyngen.

Destinasjonsselskapet Visit Lyngenfjord ønsket å gjøre noe med dette og satte derfor i gang et prosjekt som skal kartlegge hvordan topptursegmentet kan bidra med vekst innen reiselivet, økt sysselsetting og økt attraktivitet for befolkningen. Prosjektet skal i tillegg også utarbeide en tiltaksplan for en bærekraftig utvikling innen topptursegmentet og det skal lages en informativ brosjyre som viser frem de muligheter som finnes for attraktive toppturer på ski i den nordlige regionen.

Troms Fylkeskommune, Skjervøy og Nordreisa kommuner, Omstillingsprosjekt for Kvænangen, Nord Troms Friluftsråd og flere reiselivsbedrifter bidrar med midler for å gjøre dette mulig.

– For Lyngenfjordregionen, merket som et bærekraftig reisemål, er det viktig at vi sørger for en bærekraftig vekst innen reiselivet i hele regionen. Derfor ønsker vi å informere verden om vår fantastiske region og invitere flere til å komme hit, men samtidig ha en plan for hvordan man kan håndtere en økning av tilreisende, slik at dem ikke ødelegger vår sårbare natur og miljø, sier reiselivssjef for Lyngenfjordregion Georg Sichelschmidt.

Prosjektleder er Espen Nordahl. Han har over 35 års fartstid med toppturer på ski i Troms. Han er også forfatter av boka «Toppturer i Troms» / «Ski Touring in Troms» og medforfatter av boka «Trygge Toppturer i Norge» / «Safer Ski Touring in Norway».

– Jeg er veldig glad og takknemlig for å ha fått Espen med på laget. Jeg tror ikke vår region kunne fått en bedre prosjektleder og ambassadør på plass, sier Georg Sichelschmidt.

Les også: Første stisykkelbrosjyre for Lyngenfjordregionen

– Vi bor i det landet i verden med kanskje de fleste og de beste muligheter for toppturer på ski. Vi har fjellene, snøen og ikke minst har vi havet. Disse elementene gir en nesten magisk ramme og utøver en stor tiltrekning på alle som er fasinerte av toppturer på ski. Jeg gleder meg å utforske enda mer fjellene i Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen og gjøre dem synlige for alle som ønsker å besøke oss, sier Espen Nordahl.

Prosjektet går over fem måneder og skal avsluttes i slutten av juli måned.

Les også: Lyngenfjord nykommer på Sustainable Destinations Top 100 (september 2018) —Lyngenfjordregionen finalist til Sustainable Top 100 Destination Award — “Best of Europe”

Les flere saker om Visit Lyngenfjord HER — Flere B2B nyheter finner du HER og HER

Kommentarer