Ikke alle vet at estisk mat er synonymt med gourmet, men frem til den 20. september er det en unik mulighet til å oppleve dette selv. Da åpner kjøkkensjefen på en av Estlands beste restauranter en pop-up restaurant hos Tøyen Bodega i Oslo.
Den kulinariske utviklingen har gjort noen kjempe sprang etter at Estland ble frigjort fra Sovjetunionen. I dag kan landet by på et tradisjonelt kjøkken, men med impulser fra alle verdenshjørner. I oktober hyller landet sin egen matlaging og arrangerer restaurantuken i Estland. For å varme opp til denne uken har en av Estlands beste restauranter, Art Priori tatt turen til Oslo for å by nordmenn på estisk gourmetmat.
— Estland er i dag et moderne land med en sprudlende matkultur. Ved at en av våre beste restauranter tar turen til Norge får vi mulighet til å vise frem det beste fra vårt bord, sier Brit Vister, Market Manager Scandinavia på Estonian Tourist Board.
Det serveres middag i ukedagene og lunsj og middag i helgen i løpet av perioden 15-20. september når Art Priori er på plass hos Tøyengata Bodega.
Les mer om restaurantuken i Estland HERÂ
Nettsiden til Art Priori finner du HER
Nettsiden til Tøyengata Bodega finner du HER
Relaterte saker: Toppkrogar besöker Stockholm — Estniskt gästspel på restaurang Hjerta