London er en av nordmenns favorittbyer og topper med god margin listen over høstens mest populære weendreisemål. Mange som besøker London tilbringer det meste av ferien i bykjernen rundt Oxford Street, West End, Piccadilly Circus og Covent Carden — men London byr på så mye mer enn disse klassiske, og ofte overfylte turistattraksjonene. Våg å gå utenfor de opptråkkede stiene for en ny Londonopplevelse.

– London er en utrolig populær by å besøke. Tilbudet av alt fra restauranter, kafeer, shopping, natteliv, kunst og kultur er enormt, samtidig som mange av områdene i byen snarere kjennes som en pittoresk småby enn en gigantisk verdensmetropol. Det er lett å legge for mye tid på de klassiske severdighetene med risiko for å gå glipp av mindre kjente gullkorn, sier Ellen Wolff Andresen, som er  markeds- og administrasjonssjef for Ticket Feriereiser.

Et bra tips er å kjøpe t-banekort (Oyster card) som så fylles på med reisepenger. Med buss og taxi er det lett å stå fast i den intensive trafikken, mens t-bane er en smidigere måte å komme seg rundt i byen på.

Les mer om Oyster Card HER  – Les mer om London HER og HER (alle eksterne lenker) 

Tickets beste reisetips til London

Hampstead/Parliament Hill Viewpoint: Hampstead er som en sjarmerende småby nord i London som nås enkelt via t-banen. Langs hovedgaten Heath Street finnes mange butikker, hyggelige puber og koselige kafeer. Rett ved siden av ligger den store parken Hampstead Heath med utsiktspunktet Parliament Hill Viewpoint, med fantastisk utsikt over byen.

Borough Market: utrolig koselig matmarked på den sørlige siden av Themsen, nær foten av London Bridge. Markedet er ikke helt turistfritt, men mange nordmenn har enda ikke oppdaget denne perlen. Reis hit, nyt duftene, kjøp med gaver (kanskje til deg selv!) og smak på alle godbitene som serveres i matbodene.

South Bank: når du har sett Big Ben og Westminster er det perfekt å spasere over Westminster Bridge til South Bank. Følg elven nordover, og du passerer både London Eye, London Aquarium, Tate Modern og det klassiske teateret Shakespeare’s Globe. En koselig spasertur med fin utsikt over byen.

Islington: Shoreditch og Brick Lane er begge flotte områder, men vil du oppdage et annet område så besøk Islington i nordøstre London. Langs hovedgaten er stadig flere gode restauranter åpnet de siste årene, og gaten kalles derfor nå ofte for «Supper Street”. Her finnes også koselige kafeer og hyggelige butikker — en skjønn avstikker fra den hektiske aktiviteten i de mer sentrale delene av byen.

St James’s Park: er en sentralt beliggende park inneklemt mellom Buckingham Palace og 10 Downing Street, som ofte havner litt i skyggen av den mer kjente Hyde Park. St James’s er dog mye koseligere, grønnere og med mange fine benker å slå seg ned for en picknic og bare nyte de vakre omgivelsene.

Flere saker om London finner du HER og flere reisetips finnes HER

Kommentarer