Onsdag startet rivingen av det brannherjede parkeringshuset på Stavanger lufthavn, Sola. Rundt 100 biler vil gå med i dragsuget under arbeidet.

Brannherjet Parkeringshus - Stavanger lufthavn - Sola
Det sto 1600 biler inne i det brannherjede parkeringshuset på Stavanger lufthavn. Flere hundre ble reddet ut, mens de siste 100 ble værende i ruinene. Det var rett og slett for risikabelt å hente dem ut (foto: ©otoerres)

Onsdag 2. september – nærmere åtte måneder etter storbrannen den 7. januar, startet rivingen av det brannherjede parkeringshuset på Stavanger lufthavn Sola.

Det sto rundt 1600 biler inne i parkeringshuset da det begynte å brenne. De aller fleste ble ødelagt i storbrannen og fremdeles finnes det rundt 100 kjøretøyer inne i ruinene. Faren for at bygget skulle rase sammen, samt sikkerheten til mannskapene, var årsaken til at disse ikke ble hentet ut.

Arbeidet med å rive parkeringshuset vil koste rundt 15 millioner kroner. Et nytt parkeringsanlegg skal etter planen stå ferdig i 2022.

Den katastrofale brannen skal ha oppstått i en eldre dieseldrevet bil. Det kom også frem at parkeringshuset, utrolig nok, ikke var utstyrt med sprinkleranlegg. Forklaringen var at det ikke skal ha vært krav om dette i forskriftene.

Hvor store verdier som gikk opp i røyk den 7. januar 2020 er ikke kjent, men det er trolig snakk om minst flere hundre millioner eller mest trolig et milliardbeløp.

Les også: Stavanger lufthavn Sola: Ikke trygt å slippe folk inn i parkeringshusetMidlertidige løsninger gir god parkeringskapasitet på Stavanger lufthavnNesten 250 If-skader fra brannen i P-huset – til nåIkke høyere brannrisiko for elbiler – snarere tvert imotAvinor: Storbrannen på Stavanger lufthavn skal undersøkes og evalueres

Flere saker om Stavanger lufthavn finner du HER

kilder: nrk, aftenbladet

Kommentarer