Ethiopian Airlines starter ny rute mellom Asmara i Eritrea og Avinor  Oslo lufthavn og  selskapet øker også frekvensen på ruten mellom Addis Abeba og den norske hovedflyplassen. 

Business class i Ethiopian Airlines sin Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Avinor)

Lørdag den 1. desember starter Ethiopian Airlines en ny rute mellom Asmara i Eritrea og Avinor Oslo lufthavn. Ruten vil bli operert to ganger ukentlig. En uke senere – lørdag den 8. desember, øker Ethiopian Airlines fra fem til seks ukentlige rundturer på ruten mellom Oslo og  Addis Abeba.

– Vi har utviklet et veldig nært samarbeid med Ethiopian Airlines, og har jobbet tett med de for å gjøre denne ruten til en suksesshistorie. Dette er et bevis på at samarbeidet har fungert godt, og at Ethiopian har lykkes med å bygge en god portefølje på forretningsreisende og ferie- og fritidsreisende, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

– Eksport og import mellom Afrika og Norge er en viktig del av denne suksessen, men vi ser også en økning i turister som kommer til Norge fra Afrika.

Jasper Spruit (avinor.no)

Ethiopian Airlines er medlem av Star Alliance, og med det kan reisende enkelt bruke Oslo lufthavn som transferflyplass.

– Ethiopian har virkelig satt sitt preg på Oslo lufthavn siden oppstarten i fjor, og medlemskapet i Star Alliance er en viktig bidragsyter til at reisende har fått en effektiv reisevei mellom Norge og det afrikanske kontinentet, sier Spruit

Ethiopian Airlines startet sine flyvninger til og fra Avinor Oslo lufthavn den 27. mars 2017.

– Vi er glade for å se suksessen med flyet vårt fra Addis Abeba til Oslo, som nå øker til seks flyvninger per uke. Oslo-ruten har vist seg å lykkes innen en drøyt år etter lanseringen. Vi tror det snart blir daglige flyvninger på denne ruten og vi planlegger oppstart av en ny rute til Asmara i desember 2018, sier Tewolde GebreMariam, Group CEO Ethiopian Airlines.

– Med dette betjener vi det voksende reisebehovet mellom Afrika og Nord-Europa.

Økonomiklasse i Ethiopian Airlines sin Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Avinor)

Ethiopia Airlines vil fra desember ha åtte ukentlige avganger til og fra hovedflyplassen på Gardermoen.

– Med denne kunngjøringen av Asmara som et nytt reisemål fra Oslo lufthavn med Afrikas største flyselskap, vil totalt åtte ukentlige flyvninger bety enda bedre muligheter for forretningsreisende og fritidsreisende til og fra Afrika. Vi gleder oss til å videreutvikle et godt samarbeid med Ethiopian Airlines, sier Majid Khan, avdelingssjef i avdeling Trafikkutvikling i Avinor.

Flere saker om Ethiopian Airlines finner du HER – Les mer om Ethiopian Airlines på selskapets nettsider  HER 

Les mer om Addis Ababa Bole International Airport (ADD)  HER og om Asmara Airport HER – Les flere nyheter om Oslo Lufthavn HER

Ethiopian Airlines på Oslo lufthavn. (Foto: Avinor)