Ethiopian Airlines øker sitt rutetilbud i Afrika. Den 15. juli startet selskapet to nye ruter til Garowe og Bossaso i Somalia, via Addis Abeba.

Ruteplan

Ethiopian airlines - Skjermbilde - ruteplan
(skjermbilde: ethiopianairlines.com)

Flyplassen Garowe er nordøst i Somalia, i regionen Puntland. Bossaso er en havneby rett ved Adenbukten og er også nordøst i landet. Dette er et hyggelig tilbud til de vel 40.000 personene med somalisk bakgrunn som bor i Norge. Somaliere er den største ikke-vestlige gruppen innvandrere i Norge.

Facebooksiden til Garowe International Airport finner du HER

Styrker forholdet mellom Etiopia og Somalia

Ethiopian Airlines flyr allerede til Hargeissa og Mogadishu. Administrerende direktør Tewolde Gebre Mariam i Ethiopian Airlines gleder seg over de to nye rutene.

– De to nye flyvingene til Garowe og Bossaso i Somalia er viktige for å styrke forholdet mellom våre to land. Vi vil nå bli et enda mer attraktivt tilbud for alle med somaliske røtter fra Amerika, Europa, Asia, Midtøsten, Europa og Afrika som vil reise til hjemlandet via Addis Abeba, sier GebreMariam.

Addis Abeba er hovedstaden i Etiopia. Byen har navnet sitt fra dialekten amharisk, som betyr den nye blomsten. Byen er landets politiske sentrum og landets viktigste knutepunkt for handel og samferdsel.

Kåret til Afrikas beste flyselskap

Tidligere i sommer ble Ethiopian Airlines for tredje gang kåret til Afrikas beste flyselskap. Selskapet er det raskest voksende flyselskapet i Afrika med en vekst på 25 prosent i løpet av de syv siste årene.

Flyselskapets representant i Norge, Mussie Fitehamlak er tydelig på hva som forventes av alle i Ethiopian Airlines.

– Vi har alltid kunden i sentrum og er drevet av et marked i rask utvikling. Derfor skal vi strekke oss langt for å møte og helst overgå kundenes forventninger gjennom service i verdensklasse, sier Fitehamlak.

Flere saker om Ethiopian Airlines finner du HER

Kommentarer