Ethiopian Airlines gjenopptar imorgen – onsdag 29. april, sine flyvninger til og fra Oslo lufthavn. Selskapet ser nå potensial nok til å sakte gjenoppta sine flyvninger og vil i første omgang operere to ukentlige flyvninger til Ethiopian Airlines sin hub, Bole International Airport, i Addis Abeba. Herfra vil passasjerer kunne reise videre til flere afrikanske, asiatiske og amerikanske destinasjoner.

Ethiopian Airlines B787 “Dreamliner” på Oslo lufthavn (foto: ©otoerres)

Flyselskapet som etablerte seg i Oslo i 2017 har på lik linje med resten av flyindustrien merket effekten av Covid-19 sterkt. Alle flyvninger ut av Oslo ble innstilt da trafikkgrunnlaget ble borte grunnet reiserestriksjonene som ble innført.

Nå som flere land rundt om i verden sakte begynner å åpne opp igjen for reisende ønsker Ethiopian Airlines å tilby en mulighet for essensielle reiser til og fra Oslo.

Med to ukentlige flyvninger vil man kunne nå både Afrika, Asia, Sør Amerika og USA via Addis Abeba. De to flyvningene vil ha avgangstid fra Oslo Lufhavn kl 20.00 på onsdager og kl 10.00 på lørdager.

Kveldsavgangen på onsdag har forbindelser videre til selskapets afrikanske og sør amerikanske destinasjoner og dagflyvningen på lørdager har gode forbindelser til destinasjoner i Asia og USA.

Ethiopian Cargo Boeing 777-200F fraktfly (Foto: Ethiopian Cargo)

I tillegg til passasjerer har også Ethiopian Airlines sine fly kapasitet til å frakte cargo. Denne kapasiteten vil gjøre det lettere å frakte varer til og fra Norge fra Afrika og resten av det verdensomspennende cargorutenettet til Ethiopian Airlines.

Selskapet har blitt valgt av WHO som distributør av nødvendig smitteværnsutstyr og medisinske apparater til alle 54 land i Afrika. I tillegg fraktes viktig medisinsk utstyr til utvalgte land utenfor Afrika ved behov. Selskapet forsøker også å tenke nytt og har blandt annet omgjort deler av deres service og vedlikeholdsavdeling for fly i Addis Abeba til et senter for vedlikehold av medisinske respiratorer.

– Ved å omstille oss raskt, være fleksible og hele tiden tilpasse oss de nye utfordringene og mulighetene som kommer med dagens situasjon håper vi å komme ut på andre siden av denne pandemien sterkere og klare til å fortsette den fine veksten vi så i Norge før Covid-19, sier Thomas C. Hellem, som er salgssjef for Ethiopian Airlines i Norge.

Inn til videre er det bare et utvalg av destinasjoner man kan fly til, men selskapet lover å være tidlig ute med å gjenåpne andre stengte destinasjoner så fort det er mulig på en trygg og gjennomførbare måte. Mye av Asia har allerede lettet på sine restriksjoner og selv om det er en lang vei å gå håper selskapet å få flest mulig fly i luften igjen så raskt som mulig.

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

Kommentarer