Etiopias hovedflyplass, Bole internasjonale flyplass, åpnet søndag 27. januar en utvidet terminal som tredobler passasjerkapasiteten. Allerede i fjor overtok flyplassen i Addis Abeba rollen som det viktigste knutepunktet for langdistansereiser til og fra Afrika, en posisjon Dubai hadde tidligere.

Snorklipping av Etiopias statsminister Abiy Ahmed (bilderkilder: msl/ethiopianairlines.no)

Den høytidelige åpningen ble markert med besøk og snorklipping av landets statsminister Abiy Ahmed. Prosjektet, med en kostnadsramme på 363 millioner dollar, tredoblet flyplassens størrelse og kan nå håndtere opptil 22 millioner passasjerer årlig. 

Stolt av landets ikon

Etiopias statsminister Abiy Ahmed, løftet frem flyselskapet som landets viktigste ikon som er prydet med landets nasjonalflagg. 

– Ethiopian Airlines er vår nasjonale stolthet og står frem som et spesielt ikon blant våre selskaper som bærer vårt navn, Etiopia, og vårt nasjonale flagg, sa Ahmed i sin åpningstale ved innvielsen. Den nye passasjerterminalen tilbyr det nyeste av teknologi, sikkerhetssystemer, effektive løsninger for å sjekke inn selv, i tillegg til taxfree butikker og gode spisesteder  – Abiy Ahmed, statsminister i Etiopia

Åpner også luksushotell

I tillegg til utvidelsen av flyplassen er det åpnet et helt nytt hotell Ethiopian Skylight Hotel som blir viktig for reisende med Ethiopian Airlines. Flyselskapets representant i Norge Mussie Fitehamlak peker på at det nye hotellet er viktig for at Addis Abeba kan fungere som knutepunkt for alle reiser til Afrika. 

– Vårt mål er å gi våre reisende den beste og mest effektive reiseopplevelsen, enten om reisen starter, avslutter eller om du er på gjennomreise til Addis Abeba. Det nyåpnede Ethiopian Skylight Hotel gjør det mulig for flyselskapet å tiltrekke seg rundt en tredel av de 6 millioner passasjerene som går gjennom flyplassen for å besøke Etiopia, sier Mussie Fitehamlak, Ethiopian Airlines representant i Norge

Mussie Fitehamlak er Ethiopian Airlines representant i Norge (bilderkilder: msl/ethiopianairlines.no)

Ambisiøse planer fremover

Fitehamlak forteller videre at Afrikas største flyselskap har satt seg store mål for årene fremover.

– Vi har satt oss ambisiøse mål for de neste årene og implementerer nå en strategisk plan for de neste 15 årene for å fortsatt være Afrikas ledende flyselskap. Åpningen av den nye og utvidede flyplassen, i tillegg til det nye hotellet er viktige bidrag i veien mot målet, sier Mussie Fitehamlak, Ethiopian Airlines representant i Norge

Ethiopian Airlines ble stiftet for 74 år siden, og har i dag har en driftsflåte på 111 fly og flyr for tiden til mer enn 119 internasjonale passasjer- og lastdestinasjoner, med over 61 av dem i Afrika. I 2018 ble flyplassen i Addis Abeba den viktigste huben, eller knutepunktet, for all flytrafikk til Afrika. 

Les også: Skal få flere nordmenn til Afrika (februar 2019)

Flere saker om Ethiopian Airlines finner du HER

Nettsidene til Bole internasjonale flyplass finner du HER

Flere flyplassnettsider finner du i Dfly.no`s flyplassliste HER

Ethiopian Airlines B787 “Dreamliner” på Oslo lufthavn (foto: ©otoerres)

Kommentarer