Familievennlige feriesteder og ulike initiativer for bærekraftig utvikling er med på å gøre det Den Dominikanske republikk særlig interessant, mener ett av livsstilsmagasinene som er med på å sette dagsorden.

Laguna de Oviedo - Dominikanske republikk
Laguna de Olivio ligger i Jaragua National Park helt syd i Den Dominikanske republikk (foto: godominicanrepublic.com)

Det internasjonalt toneangivende reisemagasinet Condé Nast Traveller har valgt ut de 21 mest spennende reisemålene i 2021, da man håper at verdenssituasjonen igjen er blitt mer stabil.

Blant de mest interessante destinasjonene finner man også Den Dominikanske republikk, som av Condé Nast Traveller fremheves for sine nasjonalparker, mangroveskoger, laguner og den lange kystlinjen, der man bl.a. kan oppleve en stamme av knølhvaler.

Beach Club - Fasade - Playa Grande - Dominikanske republikk
Playa Grande Beach Club ligger helt nord i landet (foto: godominicanrepublic.com)

Det karibiske landet, beliggende på øya Hispaniola, har ifølge magasinet også sin solide andel av lekre og bærekraftige ferieresorts. De store opplevelsene kan man også finne i innlandet og i fjellene, der det er muligheter for å overnatte i økologisk tilpassede hytter.

Beskyttelse av naturen står høyt på agendaen, og med en lang rekke aktuelle initiativer, er man i ferd med å få ting på plass, slik at korallrev og det marine økosystemet overvåkes og passes på.

Barahona - San Rafael - Dominikanske republikk
Barahona ved Bahia de Neiba rundt 18 mil fra hovedstaden Santo Domingo (foto: godominicanrepublic.com)

Les også: Den Dominikanske republikk skal gjenreise turismen (august 2020)

Familievennlige resorts

Condé Nast Traveller fremhever i en annen sammenheng også Dominikanske Republikk for deres familievennlige hoteller.
I særdeleshet har det amerikansk baserte reise- og livsstilsmagasinet blitt begeistret for Playa Grande, en gammel monden bebyggelse, bestående av i alt ni bungalows, som har fått nytt liv i form av et eksklusivt oppholdssted i ferien for hele familien.

Bungalow - Playa Grande - Dominikanske republikk
Fra en av bungalowene i Playa Grande Beach Club (foto: godominicanrepublic.com)

Playa Grande ligger på øyas nordlige kyst, som ikke på langt nær er like mye besøkt som feriestedene lenger sør, deriblant den populære Punta Cana.

Les mer om Playa Grande HER

Her er det muligheter for å komme fullstendig ned ”på tomgang” til lyden av kokosnøtter som faller ned på bakken, mens de selvsagte utfluktsmulighetene omfatter bl.a. hvalsafari, sykkelturer til små
landsbyer i nærheten og vandreturer gjennom den nærliggende regnskogen.

Maten er lekker og enkel, og på strandrestauranten rundt hjørnet, er det rike muligheter for at man kan supplere med hummerfrokoster, og med drinker med havsutsikt om kvelden.

Les mer om Den Dominikanske republikk HER  – Les flere artikler om Den Dominikanske republikk HER

Covid-19 tiltak

Den Dominikanske Republik har i løpet av september iverksatt en rekke tiltak, som skal medvirke til å takle turistindustriens mange utfordringer under Covid-19-pandemien, og på den måten sørge for at landet også i tiden fremover er en sikker og trygg reisedestinasjon.

Blant annet får alle turister som sjekker inn på et hotell en såkalt reiseassistanseplan, som omfatter dekning i forbindelse med nødsituasjoner, telemedisin (d.v.s. digitalt understøttede helsefaglige ytelser på avstand) og innlosjering ved forlengelse av oppholdet. Forsikringen dekker også, dersom man i tilfeller med infeksjon, tvinges til å ombooke sin flyreise.

Forsikringen leveres uten kostnader for den besøkende inntil desember 2020, og den betales helt og holdent av Den Dominikanske Stat.

Kommentarer