Fra slutten av november og ut desember florerer Europas storbyer av julemarkeder, og stadig flere nordmenn får øynene opp for dem. Dette er byene og markedene som turoperatøren Apollo velger.

1. Krakow, Polen:

Julemarkedet i Krakow (bildekilde: Apollo)

Gamlebyen i Krakow er vakker, og i førjulstiden er det intet unntak. På julemarkedet på Rynek torg vandrer man mellom utallige boder og lar seg  friste av både delikatesser og lokale håndverksvarer.

2. Praha:

Julemarkedene i Praha blir stadig kåret til noen av Europas beste. De er fordelt på to torg i gamlebyen med fem minutters gange i mellom, og i vakre omgivelser garanteres det topp julestemning.

3. Berlin:

Berlin kan absolutt kalles Europas juleby, med utallige julemarkeder å velge mellom! De finnes både i  Gendarmenmarkt, på Alexanderplatz, Opernpalais og Potsdamer Platz. Friluftsmuseet Domäne Dahlem har også julemarked i helgene frem til jul, blant annet med et juleverksted for barn.

4. London:

Storfavoritten London leverer også i jula. En av Apollo sine favoritter er Hyde Park Winter Wonderland med sine mange boder, attraksjoner og forestillinger. Kommer man ikke i julestemning her, har Grinchen tatt deg.

5. Budapest:

På julemarkedet på Vörösmarty Square i Budapest finnes det over hundre salgsboder som selger unik julepynt og annet håndverk. I tillegg er det utstillinger og underholdning, og fasaden på Gerbeaud-bygningen forvandles til en enorm adventskalender hvor et nytt vindu åpnes daglig.

6. København

7. Riga

8. Tallinn: Julemarked i Tallinn — et av Europas beste

9. Wien

10. Frankfurt

Les mer og finn enda flere julemarkeder HER

Les flere artikler om julemarkeder i utlandet HER

 

Kommentarer