Europeiske Reiseforsikring besluttet å dekke avbestilling av reiser til Kina i forbindelse med utbredelsen av coronaviruset.

Hong Kong - Skuskrapere - Skyline
Coronaviruset påvirker reising til Kina og Hong Kong, og Europeiske Reiseforsikring utvider nå avbestillingsdekningen. (Foto: Europeiske)

Europeiske sine kunder som har bestilt og betalt en reise til Kina eller Hong Kong, vil få dekket avbestilling av reise og opphold på reiseforsikringen.

Det er en forutsetning at kunden avbestiller reisen innen 14 dager fra UD gikk ut med reiserådet om Hubei-provinsen i Kina. Det vil si innen 9. februar.

Les reiserådert fra UD (det norske utenriksdepartementet) HER (ekstern lenke)

– Grunnen til at vi nå utvider avbestillingsdekningen til å gjelde hele Kina, er at vi ønsker å ligge litt i forkant av situasjonen. Reisende opplever større grad av reiserestriksjoner med kollektivtrafikk og fly, og det kan være vanskelig å bevege seg internt i Kina, sier Sigmund Clementz, informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If.

Sigmund Clementz er informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, en del av If. (Foto: If)

Reiseforsikringen dekker bare det kunden ikke får refundert fra reisearrangøren, så alle blir bedt om at de kontakter flyselskap/reisebyrå før de kontakter Europeiske. Enkelte flyselskap og reisebyråer har åpnet for ombooking og refusjon allerede. Sjekk med flyselskap eller reisearrangør.

Kunder som befinner seg i Kina, blir bedt om å ta kontakt med Europeiske.

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer