Europeiske Reiseforsikring dekker nå avbestillinger til flere områder i Nord-Italia, samt til Sør-Korea. Dette på bakgrunn av Folkehelseinstituttets anbefalinger.

Venezia
Venezia (©otoerres)

Folkehelseinstituttet (FHI) utstedte tirsdag 3. mars nye reiseråd. Her frarådes nordmenn å reise til Sør-Korea, samt områdene Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna og Piemonte nord i Italia. Dette på grunn av den store spredningen av koronaviruset.

– I kjølvannet av Folkehelseinstituttets oppdaterte reiseråd vil vi i Europeiske Reiseforsikring nå dekke avbestillinger av reiser til disse områdene, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring, en del av If.

Andreas Bibow Handeland - Europeiske reiseforsikring - IF
Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If. (Bildekilde: If)

– Ifølge vilkårene har de reisende 14 dager på seg til å avbestille etter at reiserådet blir utstedt, så vi dekker nå avbestillinger til de aktuelle områdene til og med 17. mars, fortsetter Handeland.

I tillegg velger vi å gjøre individuelle vurderinger for reisende som har bestilt tur til Kina. Her har antallet henvendelser roet seg betraktelig den siste tiden.

Dekker karantene i inn- og utland

Europeiske Reiseforsikring, Norges største reiseforsikringsselskap, får hver eneste dag rundt 200 henvendelser om koronaviruset. De aller fleste har bekymringer knyttet til kommende reiser, og mange har frykt for å bli satt i karantene.

– Det å bli satt i karantene kan for mange være en skremmende opplevelse, og det er også et økonomisk perspektiv å ta hensyn til. Dersom lokale myndigheter holder våre kunder i karantene, vil vi dekke hotellovernatting i inntil 14 dager, sier Handeland.

Dette gjelder ikke dersom man reiser til områder UD eller FHI fraråder å reise til, for der gjelder ikke forsikringen.

– Nå som viruset også spres i Norge er det viktig å presisere at vi også dekker karantene på reiser innenlands, dersom myndighetene iverksetter dette. Men det gjelder ikke på hjemmeadresse, på studiested eller på arbeidsplassen, sier Handeland.

– Dersom man skulle bli satt i hjemmekarantene blir man automatisk sykmeldt. Går man glipp av en reise, og fremviser dokumentasjon på dette, dekker vi avbestilling av reisen, sier Handeland.

Flere relaterte saker finner du HERHER og HER

Kommentarer