Tyske Eurowings har utsatt oppstarten av de nye rutene fra Berlin til henholdsvis København, Gøteborg og Stockholm. Årsaken skal være en kombinasjon av økt konkurranse på strekningen, lav etterspørsel i januar og kapasitetsproblemer, skriver check-in.dk.

Lufthansa-ede Eurowings annonserte i kjølvannet av konkursen i airberlin fire nye ruter til Skandinavia fra Berlin-Tegel og Düsseldorf med oppstart den 15. januar 2018. Av disse vil bare ruten fra Düsseldorf til København bli startet opp som annonsert. De tre andre rutene fra Berlin til henholdsvis København, Gøteborg og Stockholm vil bli utsatt. Noen ny oppstartsdato skal ikke være fastsatt.

Les også: Norwegian dobler på Berlin fra København  - easyJet overtar for airberlin på Tegel - airberlins Københavnruter til Eurowings - Eurowings lanserer ytterligere ni nye ruter i vinterprogrammet 2017-18

Det skal være flere årsaker til utsettelsene. økt konkurranse fra andre selskaper. Norwegian har annonsert at selskapet dobler på København – Berlin, samt innkjøringsproblemer i forbindelse med overtakelsen av 81 fly og vel 3000 ansatte fra konkursrammede airberlin.

Les også: Lufhansa sluker store deler av airberlin - airberlin søker om konkurs

Les flere saker om Eurowings HER

Kommentarer