Utsikt som tar pusten fra deg, magiske innsjøer, gastronomi i verdensklasse og spaanlegg basert på naturgitte forekomster. Opplev ett av Europas nye og spennende reiseland, som ligger rett rundt hjørnet.

Kranska Gora - Naturområde - Skiområde - Slovenia
Fra Kranska Gora i Slovenia (Foto: GreenSlovenia/Slovenian Tourist Board)

2020 var et unormalt år for Slovenia, som for de fleste andre land i verden. Sykkelstjernene Pogačar og Roglič ga landet stor oppmerksomhet, med sin suksess i de internasjonale rittene Tour de France og Vuelta Espana.

De to sykkelstjernenes hjemland kan by på et fantastisk fjellterreng, som bl.a. er godt egnet for sykling og skisport, men det er også utmerkede forhold for rafting og andre former for aktiv ferie året rundt. Vi har ikke kunnet reise som vi ønsker på ganske lenge, men med en vaksine rett rundt svingen, er det et godt håp om at 2021 vil bli annerledes.

Lake Bled - Innsjø - Naturområde - Slovenia
Innsjøen Lake Bled ( (Foto: Jost Gantar/Slovenian Tourist Board)

Og hvis du har tillit til ledende internasjonale medier innen livsstil og reiser, som Conde NastTraveler og Lonely Planet, bør du seriøst vurdere Slovenia som reisemål, en destinasjon som også kan nås med egen bil om man kommer fra Skandinavia.

Gastronomi - Slovenia
Gastronomi i Slovenia (Foto: Slovenian Tourist Board)

Les også: Landet du bør besøke i 2021

Slovenia er behørig presentert som en av de mest interessante reisemålene i 2021, når verden forhåpentligvis begynner å ligne på seg selv igjen.
I tillegg til de mange mulighetene for aktiv ferie i uberørt natur, er Slovenia også en spennende destinasjon for vinturer, noe som bør utforskes nærmere.

En destinasjon i verdensklasse for matelskere

Slovenia får også mye ros for sitt fokus på bærekraftig utvikling innen gastronomien. Tidligere i år fikk noen av de beste restaurantene sin heder gjennom tildeling av sine første Michelin-stjerner. Og med det samme vi er inne på det; i 2021 er Slovenia utpekt som europeisk region for gastronomi.

Les også: Sju Michelin-stjerner til ett av EU´s minste medlemsland!

Vinproduksjonen utvikler seg også raskt, og en del av de beste produsentene har også fått innpass hos flere ledende restauranter i verden – også i de nordiske landene.

Lonely Planet fremhever også den magiske innsjøen Lake Bled som et favorittreisemål neste år. Det var her, ved foten av alpene, at presidenten i den tidligere republikken Jugoslavia, Josip Broz Tito, hadde en av sine sommerresidenser. Og i dag kan du bo her i pakt med naturen i den spennende Garden Village Bled.

Perfekt for å skjemme bort deg selv

Med et stort spekter av naturlige ressurser, har Slovenia også sterke tradisjoner når dert gjelder helseturisme, og dette er nok en årsak til at du bør inkludere Slovenia i dine fremtidige ferieplaner. Og de fleste har vel behov for å skjemme bort seg selv litt etter dette spesielle året 2020?!

SPA og Wellness i Slovenia
SPA og wellness i Slovenia (Foto: Slovenian Tourist Board)

Rogaška slatina i den østre delen av Slovenia, er en av de største og eldste helseresortene i landet, og de helsebringende kildene i Laško, som også er kjent for sin ølproduksjon, var allerede populære helt tilbake i romertiden.

I den østlige delen av landet, nær grensen til Østerrike og Kroatia, finner du også Terme Olimia. Her kan du bo på det vakre Hotel Sotelia, som med sin arkitektur passer godt inn i det grønnkledde bakkelandskapet.

Populære spa-anlegg omfatter også Thalasso Center i resortområdet Portorož ved kysten og Terme Čatež, der inngangspartiet er dekorert med en figur fra mytologien, en såkalt Čatež dverg; en skapning som er halvt geit og halvt menneske, og som er kjent fra de slovenske folkeeventyrene.

Les også: Fem grunde til at besøge Slovenien

Kanskje er det vanskelig for de fleste å reise akkurat nå. Likevel er det en rekke steder og opplevelser du kan drømme om, inntil det igjen blir mulig å oppleve dem “live”.

Les mere om Slovenia HER

Finn flere nyheter og reisetips om Slovenia HER

Kommentarer