Flyselskapene Ryanair og Norwegian er blant “skyteskivene” for underskriftkampanjen FairTransportEurope.eu. Aksjonen har som mål å samle inn én million underskrifter i kampen mot snylteri og sosial dumping i transportbransjen. Bak kampanjen står en rekke fagforeninger i EU-landene, deriblant danske 3F og CAU, samt ETF og ITF.

Screenshot : FairTransportEurope.eu

“Gi oss din underskrift på FairTransportEurope.eu – så kan vi sikre Fair Transport med sunn konkurranse uten snylteri og sosial dumping i Danmark og Europa”. Slik lyder oppfordringen på kampanjens nettside.

FairTransportEurope.eu kommer med sju konkrete  forslag til nytt EU-regelverk mot  snylting og sosial dumping i transportbransjen. Forslagene kan du lese mer om på aksjonens nettsider  HER

Målet er å samle inn minst én million underskrifter. Dette fordi EU`s regler sier at én million underskrifter som støtter konkrete forslag, skal føre til handling fra EU-kommisjonen f. eks i form av ny lovgivning, skriver danske standby.dk

Christa Ceré (cau.dk)

Christa Ceré (cau.dk)

Flyselskapene Ryanair og Norwegian er blant aksjonens “skyteskiver”. Den nyvalgte lederen i CAU (fagforeningen til de danske kabinmedarbeiderne i SAS) Christa Ceré  deltar i en video på kampanjens nettsider.

Her oppsummerer hun sin 17 år lange karriere i SAS som en endeløs lang reise bestående av lønnsfrys, lønnsnedgang, lengre arbeidsdager og mindre familieliv.

Christa Ceré retter også et spark mot Norwegian:

– Vi har et nordisk flyselskab som på deres oversøiske ruter har kabineansatte fra tredjelande ansat på helt andre vilkår end vi kender i Skandinavien og i Europa, sier hun i videoen.

Se videoen med Christa Ceré HER

Målet med kampanjen FairTransportEurope.eu er å få til et felles EU-regelverk mot snylteri og sosial dumping i hele den europeiske transportbransjen. Til det trenger man minst én million underskrifter.

Kommentarer