Accors luksusvaremerke Fairmont Hotels & Resorts åpner sitt første hotell i Tsjekkia. Fairmont Golden Prague, som i dag er kjent som InterContinental Prague, kommer til å inngå i Fairmont-porteføljen fra mai 2020.

Fairmont Golden Prague Hotel - Accor - Praha - Tsjekkia
Fairmont Golden Prague Hotel åpner dørene i mai 2020 (bildekilde: accor)

Fairmont Golden Prague ligger langs byens prestisjetunge Parizska Boulevard i Prahas gamle bydel der elven Vltava renner forbi. Hotellet har 300 rom, inkludert 40 juniorsuiter, åtte suiter og en presidentsuite med fantastisk utsikt over Vltava. I toppetasjen på hotellet ligger en elegant restaurant som tilbyr en lokalt inspirert meny og en Sky Bar med utsikt over Prahas hustak.

– Fairmonts varemerke passer perfekt til den historiske og gåtefulle Praha. Vi tror vi har funnet en flott beliggenhet til å dele Fairmonts luksuriøse stil og fasiliteter med både tilreisende gjester og lokalbefolkningen, sier Chris Cahill, VP Accor & CEO Hotel Operations.

– Praha er et populært og voksende reisemål for våre nordiske reisende. At byen nå utvider sitt utvalg av luksushoteller, er veldig positivt for turismens videreutvikling i området. Og med hoteller som The Plaza i New York og The Savoy i London, har Fairmont mye å bidra med i det tsjekkiske luksussegmentet, sier Jan Birkelund, Development & Operations for Accor i Norden.

Sammen med eieren av eiendommen, R2G, planlegges det at Fairmont Golden Prague skal gjennomgå et omfattende renoveringsprosjekt i 2022 og deretter gjenåpne tidlig i 2023. Blant det som skal renoveres er hotellets resepsjon, spa- og treningsfasiliteter, møte- og konferanserom samt restaurant- og barområder.

– Som det første Fairmont-hotellet i Tsjekkia, er vi veldig nøye på at varemerkets karakter når sitt fulle potensiale, blant annet ved å innlemme lokal kultur i form av en stor samling kunstverk av kjente tsjekkiske kunstnere, sier Francois Baudin, SVP Development Luxury Brands EMEA.

Les flere saker om Fairmont Hotels & Resorts HER

Kommentarer