Emirates og Boeing har gått sammen for å utvikle prosjektet “View from Above”, et av tidenes største filmprosjekter med bruk av droner over hele verden. – Filmene er alle fantastisk vakre, og man blir nesten litt rørt over å se at Norge presenteres på en så flott måte, sier Emirates Norgessjef Terje Grue.

Innspillingene ble gjort på 18 forskjellige destinasjoner over fem kontinenter, inkludert Emirates’ egen hovedbase i Dubai og noen helt spektakulære bilder fra norske kyster og fjell.

Alle filmene kan nytes i sin helhet på den dedikerte “View from Above”-nettsiden, hvor brukerne kan spinne kloden rundt for å utforske ulike destinasjoner.

Fantastisk norgesreklame

Terje Grue, norgessjef for Emirates, fryder seg over at norske perler løftes fram for potensielle norgesturister verden over.

Terje Grue

Terje Grue er sjef for Emirates Norway

– Filmene er alle fantastisk vakre, og man blir nesten litt rørt over å se at Norge presenteres på en så flott måte. Måten man her har brukt ny teknologi er beundringsverdig, og resultatet blir dramatiske, flotte naturbilder som bare for noen få år siden ville vært umulig å filme. Vårt mål er alltid å inspirere publikum, uansett hvor man er fra eller hvor man ønsker å dra, forteller Grue.

Han tror satsingen kan være betydningsfull for Norge som reisedestinasjon.

– Dette er et globalt prosjekt som selskapet har lagt mye stolthet, tid og krefter i, og jeg er ikke i tvil om at mange vil åpne øynene opp for Norge som reisemål. Alt annet ville vært merkelig, når du ser filmen som er produsert.

Dronefilming

Ved å benytte ubemannede droner med filmutstyr kunne de tillate seg å filme områder som selv et helikopter ville hatt problemer med å komme til. Dette resulterte i scener fra forskjellige hjørner av verden som aldri før er fanget på film, fra dype grotter i Vietnam til fjellkløfter i Norge.

I Japan ble droner brukt til å fly mellom grenene til blomstrende kirsebærtrær og over dype fossefall. I Rio kunne dronene fly vertikalt over Maracanã Stadium og vise nye vinkler og bilder fra den ikoniske fotballarenaen.

Mer enn 13 kvalifiserte dronepiloter fra hele verden hjalp til med filmprosjektet, som ble produsert av MOFILM.

Alle filmene kan ses på kampanjesiden som du finner HER 

Kommentarer