De danske og norske SAS-pilotene har brutt forhandlingene med selskapet og varslet streik fra mandag den 11. september.

Det er de danske og norske SAS-pilotene som er organisert i de tre fagforeningene Dansk Pilotforening (DPF), Norske SAS-flygeres Forening (NSF) og SAS Norge Pilotforening (SNF) som truer med streik. Varselet ble sendt ut sendte fredag den 25. august, melder det danske bransjenettstedet Check-In.dk.

Årsaken til streiketrusselen skal ifølge check-in.dk være at forhandlingene om en ny arbeidsavtale har vært fastlåst i lang tid.

Forhandlingene skal ifølge SNF-leder Jan Levi Skogvang ha  vært fastlåst siden mars. Skogvangs kollega - Jens Lippestad i NSF, sier til NTB  at pilotene har forhandlet om ny tariffavtale i fem måneder uten å bli enige med SAS. Han sier også at de nå  er leie av ikke å få gehør for sine krav hos arbeidsgiveren.

Det er berammet mekling for de norske SAS-pilotene lørdag 9. og søndag 10. september. En norsk streik kan derfor tidligst starte mandag den 11. september – på dagen for Stortingsvalget 2017.

De danske SAS-pilotenes frist  skal være sat til midnatt den 11. september. En dansk streik vil derfor tidligst bli satt i verk fra tirsdag 12. september.

Les også: SAS-streik avverget 18 timer på overtid (2016) - Svenske SAS-piloter i streik (2016) - Kostbar pilotstreik for SAS i Sverige (2016) - Streikefare hos SAS-leverandør (2017) 

Flere nyheter om flystreiker finner du HER

kilder:check-in.dk, ntb, 

Kommentarer