Selv om Oktoberfest ikke finner sted i år, kan du fortsatt kjenne på Oktoberfest-stemning i Münchens mange barer og kroer. I høst står også spennende kulturtilbud og nye gourmetrestauranter på menyen.

Pepperkaker - Lebkuchen - Oktoberfest - München - Bayern - Tyskland
Pepperkaker eller “Lebkuchen” som det heter på tysk (Foto: Christian Kasper/©München Tourismus)

I Oktoberfest-festivalens fravær går kro- og pubverter i München sammen for andre år på rad og arrangerer «WirtshausWiesn» mellom 18. september og 3. oktober. I 51 kroer, ølhager og puber kan du oppleve tradisjonell Oktoberfest-stemning med livemusikk og spesialiteter som Hendl (grillet kylling), Haxn (svineknoker), Ochs vom Spieß (okse fra spyd) og Steckerlfisch (fisk på pinne). Om du ikke har anledning til reise til München, kan du delta i digitale guidede turer. Her får deltakerne et blikk bak kulissene, hvor kroverter og gjestgivere deler sin innsideviten.

Fristende kulturprogram

Fra 15. oktober til 6. mars 2022 møtes fantasi og virkelighet i Kunsthalle München gjennom utstillingen «Fantastically Real: Belgian Modern Art from Ensor to Magritte». Inkludert er omtrent 130 malerier, grafiske verk og skulpturer av moderne belgiske kunstnere. Utstillingen viser hvordan kunsten i denne perioden konstant utforsker grensene mellom fantasi og virkelighet, med mesterverk fra blant andre James Ensor, Paul Delvaux og René Magritte.

Oktoberfest - Øl - München - Bayern - Tyskland
Par på Oktoberfest i München (Foto: Christian Kasper/©München Tourismus)

15. oktober åpner også München Volkstheater sine dører igjen i sitt nye hjem i Schlachthofviertel, nå med en av de største og mest moderne scenene i Tyskland. Under ledelse av teatersjef Christian Stückl omfatter repertoaret både tradisjonelt skuespill, men også kritiske og moderne stykker fra yngre regissører.

Det nye rådhuset på Marienplatz med sitt berømte klokkespill, kjenner de fleste München-besøkende nok til bare fra utsiden. Den som har lyst å kaste et blikk på innsiden av det nygotiske bygget, har nå muligheten til det via guidede turer i rådhuset. I tillegg til å få oppleve rådhusbalkongen, hvor FC Bayern feiret sin mesterskapstittel, får du på rundturen også inspisere den imponerende lesesalen i det juridiske biblioteket, som flere ganger har tjent som filmsett. Filmfølelse vil besøkende sannsynligvis også få av konferanserommene. Med sine lange bord, skinnsofaer, storslåtte lysekroner i bronse og veggpanel, minner de om Harry Potters Hogwarts.

Nytt rådhus - Münchens byvåpen - Stadtwappen - Bayern
Münchens byvåpen foran det nye rådhuset i Bayerns hovedstad (Foto: Jan Saurer/©München Tourismus)

Kulinariske nyoppdagelser og hotellåpninger

En av de mest spennende restaurantene i høst er Werneckhof Sigi Schelling. Med sin klassiske kokkestil og fokus på gode råvarer, redefinerer den nye eieren og kjøkkensjefen Sigi Schelling restaurantens tradisjonsrike historie etter 14 år som soussjef i Tantris. Den renommerte gourmetrestauranten Tantris på sin side, åpner igjen i oktober med et nytt, tredelt konsept: Haute cuisine fra meny under ledelse av kjøkkensjef Benjamin Chumra i Tantris, klassiske franske retter à-la-carte i Tantris DNA under ledelse av Virginie Protat og Bar Tantris.

Tantris München - Stjernerestaurant - Johann Fichte Straße - München
Stjernerestauranten Tantris (Foto: Sigi Müller/©München Tourismus)

Det nye Schwan Locke Hotel nær Theresienwiese skiller seg ut med sitt industrielle design fra midten av forrige århundre. Hotellet består av 151 moderne studioleiligheter, en kunstsamling med lokale verker og et kontorfellesskap. FC Bayern-fans vil garantert like DO & CO Hotel, som gir direkte tilgang til den nye flaggskip-butikken for FC Bayern World og restauranter i nærheten av Marienplatz. Hotellets 30 rom og loftsuite reflekterer de 31 nasjonale mesterskapstitlene som klubben har tatt. Her får du internasjonal atmosfære i kombinasjon med bayersk sjarm.

Finn ut mer om München HER

Les flere saker om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Kommentarer