Azorernes største øy, Sao Miguel, bugner av opplevelser. Her er fem ting du ikke bør gå glipp av når du besøker øya.

São Miguel - øy - Azorne - Portugal
São Miguel er med sine 760 kvadratkilometer den største øya på Azorene. Øya har rundt 140.000 innbyggere, hvorav 45.000 i hovedtstaden Ponta Delgada (Foto: Arch/TdP)

1. Turstier

São Miguel har over 20 forskjellige turstier på ulike nivåer. Felles for dem er at de tilbyr praktfull utsikt og fantastisk natur. Her kan du vandre langs vulkanske kratere, laguner, små elver og fossefall.

2. Geometriske bad

São Miguel har flere geotermiske bad som er spesielt fine å besøke i de kjøligere månedene – kanskje etter en fjelltur. Et av de mest populære badene er Caldeira Velha, som ligger i utkanten av en frodig jungel og ved siden av en foss, samt Terra Nostra, som er øyas største i sitt slag.

3. Teplantasjer

Øya er også hjemsted for Europas eneste teplantasjer, Gorreana og Porto Formoso, hvor økologisk te er blitt dyrket siden 1883. Stedene er åpent for besøkende og tilbyr også smaksprøver.

4. Mercado da Graça-markedet

Azorernes uoffisielle hovedstad, Ponta Delgada, tilbyr en avslappet stemning og en sjanse til å oppleve lokalbefolkningens livsstil. På Mercado da Graça-markedet (Bondens marked) kan du kjøpe frukt og grønnsaker, delikatesser og håndverk fra lokale produsenter. Også restaurantene på havnen anbefales.

5. Vannsport

Hvis du vil være aktiv på ferie, tilbyr São Miguel flere muligheter for vannsport, for eksempel surfing, kajakk og såkalt canyoning.

Flere artikler og reisetips om Portugal og Azorene finner du HER og HER

Les mer om Portugal HER og om Azorene HER

Kommentarer