Florida Keys, det subtropiske perlekjedet av øyer som begynner rett sør for Miami, er kjent for sin avslappende stil og unike atmosfære. Highway 1 forlater fastlandet og går over til Overseas Highway når man tar seg igjennom hoveddistriktene Key Largo, Islamorada, Marathon, Lower Keys og til slutt Key West. Hvert distrikt utmerker seg på sin spesielle måte og har sin egen spesialitet. Her er fem gode grunner til å  besøke Florida Keys.

Det naturskjønne landskapet og den fotogene arkitekturen

Turkis vann og en tropisk temperatur året rundt gjør Florida Keys til et naturskjønt sted.

Key West på USA’s sydligste spiss, ligger nærmere Cuba enn Miami. Resultatet blir en herlig miks av Florida og Karibien, såkalt “Floribbean”.

Her kan man sykle gjennom gamlebyen mens man passerer pastellfargede hus bak hvite stakittgjerder, verandaer utstyrt med gyngestoler og iste, rosa taxier og regnbuefargede fotgjengeroverganger..

For å feire… alt!

Lokalbefolkningen i Florida Keys finner alltid en anledning til å feire, og gjerne med en litt annerledes stil. Knapt en helg passerer i Florida Keys og Key West uten at et spektakulært event eller en sprudlende festival finner sted.

Hemingway Day (Photo: Florida Keys News Bureau)

Key West Pride og Womenfest er to festivaler som arrangeres med glede og stolthet, mens det villeste partyet uten tvil er Key West´s årlige maskeradefestival, Fantasy Fest.

Det finnes noe for enhver smaksløk

Øykjeden har en overflod av lokalfanget fersk fisk og skalldyr, samt manga minnerike matppplevelser å by på. Og på de over 500 restaurantene langs de ulike øyene finnes det noe for enhver smaksløk.

Dessuten finnes det historiske og lokale øl-opplevelser å oppdage på nye mikrobryggerier.

Annerledes dykkeopplevelser døgnet rundt

Vannsportsentusiaster besøker hvert år Florida Keys for å fiske, dykke eller snorkle i USA s eneste levende korallrev og for å nyte det krystallklare vannet.

Når solen går ned, kan dykkeentusiaster pumpe opp adrenalinet gjenom en dykketur under havoverflaten og oppleve forvandlingen i dyre- og planteriket ved overgangen fra skumring til mørke.

Og i høytidene hender det nesten alltid noe under havoverflaten, som i løpet av påsken, da man kan delta i en eggejakt på havets bunn.

 

For å smake verdens beste Key Lime Pie

Ingen besøker Florida Keys uten å smake på Key Lime Pie. Denne syrlige desserten lages av kulinariske og lokale Floridas Key Lime, som er så berømt.

Key Lime er en saftig og gul limefrukt, som har satt smak på Florida Keys matretter siden slutten av 1800-tallet. Key lime-pai har sitt utspring i Key West og er i dag betegnet som Floridas offisielle pai av delstatsparlamentet.

Les mer  om Florida Keys & Key West HER 

Les også: Florida Keys viktigste høydepunkter i 2017

Les flere saker om Florida og Florida Keys HER og HER 

Kommentarer