Hvis du har Irland på listen over reisemål, er det fem nye opplevelser på den eventyrlige øya som du kan vurdere å ta med i reiseplanene dine når det blir mulig å reise igjen.

Irland -Lead Dragonstone Throne Room
Lead Dragonstone Throne Room (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Den ultimate turen for Game of Thrones-fans

Hos Linen Mill Studios i Banbridge i Nord-Irland kan Game of Thrones-fansen komme veldig nær den kritikerroste serien på en såkalt studioturné. Her kan du oppleve originale rekvisitter og våpen fra serien, akkurat som kunnskap fra bak kulissene deles underveis og du kan være med på flere interaktive opplevelser.

Det sentrale elementet i utstillingen er den store salen i Vinterfall, men du får også muligheten til å se fullstendige sett, fra Kongshavn til Muren. Utstillingen er utviklet under lisens sammen med Warner Brothers Consumer Products og laget av HBO Licensing and Retail®. Det vil være den eneste permanente GoT-opplevelsen i verden med en offisiell lisens. Irland er blant landene der flest GoT-scener er spilt inn.

Black Head, The Burren, County Clare, Ireland, The wild Atlantic Way
Black Head, The Burren, County Clare, Ireland, The wild Atlantic Way (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

En opplevelse for hesteelskere

Ekte hesteelskere bør unne seg et besøk på Irish National Stud and Gardens. Her kan du komme tett innpå den rike historien til oppdrett av irske veddeløpshester. På utstillingen kan du lære om veddeløpshestens liv, fra fødsel til pensjonisttilværelse, samt at du kan delta på en interaktiv auksjon, lære om trening av hestene og hestens anatomi.

Vest-Europas største samling av megalittisk kunst

I UNESCO-området Brú na Bóinne finner du et av verdens viktigste neolittiske områder, med Vest-Europas største samling av megalittisk kunst. Stedet er spesielt kjent for passasjegravene Newgrange, Knowth og Dowth, som ble bygget for omtrent fem årtusener siden.

Etter en omfattende oppgradering av besøkssenteret kan du nå oppleve en ny utstilling om stedets arkeologiske og historiske arv. Den nye utstillingen har bl.a. en kopi i full størrelse av kammeret i Newgrange, kjent for å skinne på en spesiell måte når solen stiger i løpet av vintersolverv. Man kan også oppleve en modell av en av de mindre kamrene i Knowth i full størrelse.

Pilegrimsreise kombinert med kanotur

Hvis du vil utforske den irske naturen og være aktiv samtidig, kan du nå registrere deg for en spesiell pilegrimsreise langs St Patrick’s Camino, hvor du kombinerer den 10 km lange turen med halvannen times kanopadling.

Turen tar til sammen seks timer og omfatter bl.a. et besøk på St. Patricks første kirke, Saul, kjent som kristendommens vugge i Irland. Underveis vil du også passere helgenens grav ved Down Cathedral i Downpatrick og andre steder relatert til St. Patricks liv. Utgangspunktet for turen er Saint Patrick Center, hvor du kan oppleve en prisbelønt interaktiv utstilling om St. Patrick.

Et sted du må få med deg i 2021 ifølge Lonely Planet

Burren-regionen på vestkysten av Irland, langs den ikoniske Wild Atlantic Way-ruten, er blitt utnevnt av Lonely Planet som et av stedene å besøke i 2021. Burren er et av de største kalksteinsområdene i Europa og er kjent for sitt månelignende landskap og unike planteliv.

Nasjonalparken med samme navn, utpekt som en UNESCO Global Geopark, er også et godt eksempel på bærekraftig turisme, takket være det lokale nettverket Burren EcoTourism, som omfatter miljøvennlige opplevelser, aktiviteter og overnattingssteder.

– Vi ser frem til å kunne ønske nordiske reisende velkommen til Irland igjen, og den pågående vaksineringen gir oss håp om at vi kan reise i år. Så snart det er trygt å reise igjen, planlegger vi å kjøre en storslått relanseringskampanje som vil fokusere på Irland som reisemål og bidra til å skape bestillinger. I tillegg skal vi på det norske markedet fokusere på de mange forbindelsene mellom Norge og Irland, samt de vakre landskapene og utstrakte slettene som bare venter på å bli utforsket. I 2019 besøkte over 250 000 nordiske reisende Irland – en økning på mer enn 25 prosent over fem år. Nordiske reisende kommer spesielt for å oppleve Irlands natur, kystlinje, kultur og historie. Og med kort flytid og engelsk språk er Irland et enkelt og tilgjengelig reisemål, sier Aileen Hickey, Manager Nordic Region, Tourism Ireland

Flere artikler om Irland finner du HER

Kommentarer