Norwegian fraktet nesten tre millioner passasjerer i mars 2019. Det er fem prosent flere enn samme periode året før. Marstallene er ikke direkte sammenlignbare med samme måned i fjor på grunn av påskeeffekten.

Norwegian take off fra Alicante -Elche Airport. I bakgrunnen Gran Alacant og El Faro over Santa Pola (©otoerres)

Totalt 2.961.840 passasjerer valgte å fly med Norwegiani mars 2019. Det er 145.676 eller fem prosent flere enn i samme måned i 2018.

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med ni prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 11 prosent. Fyllingsgraden var på 85,4 prosent, ned 1,3 prosentpoeng.

Påskemåneden vil alltid påvirke tallene positivt. I fjor var påsken i mars måned, som betyr at inntektene per tilgjengelige setekilometer (RASK) er lavere i år sammenlignet med i fjor.

Norwegian gjennomførte 97,4 prosent av de planlagte flygningene i mars. Til tross for at selskapets Boeing 737 MAX-fly ble tatt ut av produksjon ble passasjerene påvirket i liten grad. Selskapet slo blant annet sammen en rekke flygninger og tilbudte kundene alternative avreisetidspunkt for å løse situasjonen på best mulig måte. Punktligheten var på 80,8 prosent denne måneden.

– Til tross for at våre Boeing 737 MAX-fly ble tatt ut av trafikk denne måneden, er regulariteten god og punktligheten økte med så mye som 8,5 prosentpoeng. Norwegians dyktige medarbeidere har jobbet dag og natt for å finne gode løsninger for kundene våre. De som har blitt berørt av endringer har på sin side vist stor forståelse for at situasjonen er utenfor Norwegians kontroll og det vil jeg gjerne takke dem for, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Les også: Norwegian setter sine Boeing 737 MAX 8 på bakken (mars 2018)

– Vi har en god dialog med Boeing for å løse problemene parkeringen av Boeing 737 MAX påfører selskapet, fortsetter Kjos.

Norwegian fikk levert en fabrikkny 787 Dreamliner i mars.

Flere saker om Norwegian finner du HER

Les også: Nesten 11 millioner fløy med Ryanair og Lauda

Kommentarer