logo-white

Fem tips til en grønnere ferie i vinter

Det ble i 2015  gjennomført 22,6 millioner utenlandsreiser fra norske flyplasser, store deler av dette er feriereiser. Økt antall feriereiser øker også belastningen på miljøet. Det er ikke mye som skal til for å utgjøre en stor forskjell, her er våre beste tips til hvordan du kan gjøre solferien din litt grønnere.

Nora Aspengren (Star Tour)
Nora Aspengren (Star Tour)

–  Nordmenn blir mer og mer opptatt av bærekraft og av å ta gode grønne valg i hverdagen, men når det gjelder ferien vår så har vi fortsatt en vei å gå. Vi ser at de færreste tenker på miljøet når de planlegger familieferien. Heldigvis er det ikke så mye som skal til, og vi ønsker å øke folks bevissthet om hvor enkelt det kan være å få en grønnere ferie, sier Nora Aspengren, som er kommunikasjonsansvarlig i TUI Norge.

Les også: TUI lancerer Green Friday og sætter fokus på bæredygtige rejser

Gressklippere på frityrolje, rom designet av miljøkonsulenter og solceller

Flere av TUIs hoteller har både miljøsertifisering gjennom ISO og Travelife, og 50 % av TUIs gjester bor på sertifiserte hoteller i dag. Kreative løsninger som gressklippere som går på matolje, grønnere arkitektur og alternative energikilder gjør at våre gjester får en mer bærekraftig ferie.

–  Det er vårt ansvar som reisearrangør å legge til rette for grønnere ferieopplevelser, det er likevel mye gjestene også kan gjøre for å sørge for en bærekraftig utvikling på de stedene vi besøker, sier Aspengren.

Fem tips til en mer bærekraftig ferie

  1. Fly direkte — Flytransporten fra kalde Norge til en solfylt strand utgjør den største andelen utslipp på ferien. Det mest effektive og mest miljøvennlige måten å reise på er å fly direkte.
  2. Se etter grønn merking — Hotellindustrien blir stadig flinkere til å investere i bærekraftige løsninger og sertifiseringer. De aller fleste av disse er merket med et miljøtegn, se etter grønn merking neste gang du skal bestille drømmehotellet.
  3. Spar på ressursene — Avfallssortering er ukjent veldig mange steder i verden, og naturressurser som vann er ingen selvfølge. Det er derfor viktig at vi som besøkende er flinke til å ta vare på naturen.  Noen viktige huskeregler er å ikke legge igjen søppel på stranden, bruk håndkledet ditt en dag ekstra, spar på vannet ved å kutte ned tiden i dusjen med 2 minutter og ikke la AirCondition-anlegget stå på når du ikke er på hotellrommet.
  4. Handle lokalt — De aller fleste destinasjoner har et hav av shoppingmuligheter tilgjengelig for turistene. Støtt den lokale økonomien ved å velge lokalt hvis du kan.  Velg den lille kiosken på hjørnet fremfor et stort kjøpesenter, og kjøp gjerne produkter eller suvenirer som er laget i det landet eller området du befinner deg i.
  5. Ta buss eller elbil — Mange liker å reise litt rundt på destinasjonen man besøker for å få mest mulig ut av ferien. Tenk på miljøet og velg gjerne buss eller lei en elbil når du reiser rundt.  De aller fleste store utleiefirmaer tilbyr i dag elbiler til sine kunder. Velger du lokalbuss får du også et enda bedre innblikk i stedet du besøker.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 25. april 2024

(Foto: Ivan Sardi)

Økende interesse for sykkellandet Kroatia

Sykehusskip: Håndterapeut Yieddy Ferreira jobber med mobilitet sammen med en pasient (Foto: Tirsa Tapia Zamora)

Nytt sykehusskip for gratis kirurgi og opplæring i Afrika sør for Sahara

Fra mellomoppgjøret i 2023 (Foto: HK/LO)

Fare for streik i norske taxfree-butikker

Illustrasjonsbilde: Avinors elfly over Trondheim lufthavn, Værnes (Foto: Øystein Løwer / Avinor)

Norge skal etableres som internasjonal testarena for null- og lavutslippsluftfart