Det var ikke bare skiturer og Kvikklunsj som opptok nordmenn i påsken. Veldig mange brukte også fridagene til å planlegge og bestille årets sommerferie.

Tonje Løkaas Fossum (ving.no)

Sammenlignet med påsken i fjor hadde Norges største feriearrangør en økning på 10 % på søk på sine nettsider. De hadde også en økning på 18 % på antall bookinger i påskeuken.

– Dette er veldig positivt, og vi ser at det er spesielt barnefamiliene som har vært aktive denne påsken. Hele 24 % av de som har søkt etter reiser hos oss har vært familier med barn, forteller kommunikasjonsdirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum.

 Online i påsken

Og det er tydelig at nordmenn er online uansett om de befinner seg i byen eller på fjellet. Hele 44,5 prosent av de som har vært inne på ving.no i påsken brukte mobil, og 20 % booket ferien sin via mobiltelefonen.

– Vi ser at denne trenden øker for hvert år. Kundene våre er blitt mer trygge på å bestille reiser på nett og setter pris på å kunne bestille reiser hvor som helst og når som helst, sier Løkaas Fossum.

 Årets ferievinnere

Vinnerne blant feriedestinasjonene denne påsken var Hellas, Mallorca og Kroatia. I tillegg solgte reiser til Tyrkia hele 62 % bedre enn samme tid i fjor.

– Det kommer sannsynligvis av at reisene til Tyrkia er blitt noe billigere og at det gir flere mulighet til å unne seg en ferietur, sier Vings kommunikasjonsdirektør.

 Lurt å være rask

Etter påskens ferie-rush begynner det å haste om du har tenkt til å reise utenlands i sommer.Enkelte avganger, og mange av de mest populære bostedene, begynner å bli fulle. Men det er fortsatt håp for de som ikke har rukket å bestille enda.

– Det lønner seg å være rask.Denne uken og neste uke vi venter stor pågang av sommerferiebookinger, og da kan fort mange av destinasjonene våre bli utsolgt,sier Løkaas Fossum.

 

Kommentarer