Folkehelseinstituttet anbefaler at regjeringen innfører innreisekarantene for regionen Kalmar i Sverige. For Norden for øvrig og EU/EØS/Schengen blir det ikke foreslått endringer.

På oppdrag fra regjeringen utarbeider Folkehelseinstituttet hver uke en rapport om hvilke land og regioner som tilfredsstiller bestemte kriterier for å unntas karanteneplikten ved innreise til Norge, hvilke land som ikke tilfredsstiller kriteriene, og hvilke land det ikke finnes tilstrekkelige data for å vurdere.

FHI anbefaler å innføre innreisekarantene for regionen Kalmar, fordi det har vært en økning i antall tilfeller de siste ukene. Kalmar har hatt 23,6 bekreftede tilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene.

Land og regioner som ved siste vurdering var røde er ikke gjenstand for vurdering av eventuelle lettelser denne uka. Vurderinger om å gjøre om land og regioner fra røde til gule gjøres hver 14. dag, i partallsuker.

I løpet av uka beslutter regjeringen hva slags innreisekarantene som skal gjelde for hvilke land og regioner. Endringer trer i kraft fra og med midnatt, natt til lørdag 24. oktober.

Flere relaterte saker finner du HERHERHER og HER 

FHI – Folkehelseinstituttets smittekart finner du HER (ekstern lenke)

Kommentarer