Humphrey BogartsCasablanca” er ifølge enkelte filmkritikere Hollywoods beste film gjennom tidene. Den og mange andre av Bogarts filmer, utspiller seg i Florida Keys, der en stor festival nå igjen arrangeres til ære for den kjente filmregissøren og skuespilleren. Humphrey Bogart Film Festival foregår i Key Largo den 12.-16. oktober.

Festivalen arrangeres for fjerde år på rad, og hyller Bogarts liv og 50-årige filmkarriere. Skuespilleren, som var med i over 50 filmer, tok med seg Hollywood til Florida Keys sammen med sin skuespiller-kone, Lauren Bacall, da de spilte mot hverandre i filmen “Star in Key Largo” i 1948.

Festivalarrangøren er ingen ringere enn Bogarts og Bacalls sønn, Stephen Bogart. Klassiske filmer som “The Big Sleep” og “The African Queen” kommer til å bli vist på de klassiska kino-salongene, men også utendørs, under stjernene ved den meksikanska gulfen. De besøkende kan for eksempel se filmen “Key Largo” i Key Largo, ved bredden av vannet som preges av Bogart i det klassiske eventyret.

Under den fem dager lange festivalen, kommer mer enn 40 filmer til å bli vist, og andre spennende arrangmenter finner også sted, som cocktailparty med Bogarts Gin eller mer informativa rundebordsamtaler. Spesielle gjester er invitert, som for eksempel filmhistorikeren ocg novellisten Eddie Muller.

Et direktesendt radioteater kommer til å bli sendt for å feire 75-årsjubileet for “The Matlese Fiction”. Innimellom kan man se på film, besøke evenementer eller ta en båttur med den nyrenoverte båten African Queen, originalbåten fra John Hustons film 1951 med samme navn, der Bogart og Kathrine Hepburn hadde hovedrollene.
Det imponerende fartøyet ligger forøvrig fortøyd ved Holiday Inn sitt hotell i Key Largo.

Les mer om Humphrey Bogart Film Festival HER

Les mer om Humphrey Bogart HER

Se flere reisetips fra Florida Keys HER

Les mer om The Florida Key`s og Key West HER

 

Kommentarer