Dersom du er glad i pommes frites, bør du dra en tur til Flandern i det nordlige Belgia, hvor pommes frites-produksjon anses for å være et håndverk.

Fra Frites Atelier i Antwerpen (foto: ©Sergio Herman)

Pommes frites – de sprø og gylne potetstengene, er en stor del av den flamske matkulturen. På Groenplaats i Antwerpen kan du for eksempel smake historiske pommes friteser hos en av de eldste pommes frites-bodene, Frituur Max, som har solgt pommes frites siden 1842.

Les mer om Frituur Max i Antwerpen HER

Hvis du er på jakt etter en mer moderne, luksuriøs utgave av fastfood-favoritten, bør du legge turen innom Frites Atelier, som også ligger i Antwerpen. Her serveres en porsjon gourmetfriteser med blant annet kimchi, karri-majones, pastrami og yoghurt som tilbehør.

Les mer om Frites Atelier HER

Utvalg hos Frites Atelier i Antwerpen (bildekilde: visitflanders.com)

Og i Watermaal-Bosvorde — en forstad til Brüssel — finner man på torget Payfa-Fosseprez en gammel sporvogn, hvor pomfrittene fremstilles av håndskrellede poteter stekt i oksefett.

Til slutt kan man i Gent stille sulten med en porsjon pommes frites med satay-krydder, saus, frikadeller og stekt løk fra De Gouden Saté. Les mer HER

Les mer om Pommes frites-kulturen i Flandern HER

Turistnettsidenetil Flandern finner du HER  – Les flere nyheter om Flandern HER 

Salgsbod for pommes frites i Brügge (bildekilde: visitflanders.com)

Kommentarer