Vinteren er her, og selv om dagene blir tidlig mørke, lyser snøen opp i det vakre vinterlandskapet. Har ikke snøen kommet til deg enda, trenger du ikke fortvile. Hotellsøkesiden trivago har laget en liste over de vakreste vinterhotellene rundt om i verden, som vil få deg til å drømme om snødekkede fjell i stedet for sand og palmetrær. Om du vil stå på langrennsski bortover, slalåm nedover, eller rett og slett nyte vinteren fra innsiden av et koselig hotell med en kopp kakao foran peisen, så har vi noe for deg. Ta en titt nedenfor og finn ditt vinterparadis!

The Arrabelle at Vail Square (Colorado, USA)

The Arrabelle at Vail Square (trivago.no)

The Arrabelle at Vail Square (trivago.no)

På den populære ski-resorten Vail i Colorado kan du sjekke inn på det idylliske hotellet The Arrabelle at Vail Square som er inspirert av europeiske fjellandsbyer. Hotellet er nærmest som en landsby, og byr på alt fra skøytebane, skiskole, og butikker til utendørs ildsteder.

Alle de 81 luksuriøse hotellrommene har peis på rommet og er innredet med alpininspirert dekor. Etter en dag i bakken kan du lempe av alt utstyret i utstyrsrommet på hotellet, så du slipper å ha det på rommet. Deretter kan du ta deg et avslappende bad på takterrassens jacuzzi mens du nyter utsikten over fjellene.  

Les mer om hotellet her

Les Fermes de Marie (Megeve, Frankrike)

Soverom i Les Fermes de Marie (trivago.no))

Soverom i Les Fermes de Marie (trivago.no)

Les Fermes de Marie består av ni hytter, eller chalets som det egentlig heter, og ligger i den lille franske byen Megeve, i de franske alpene. Megeve er en populær skidestinasjon, og ligger nær det kjente fjellet, Mont Blanc.

Hotellet er innredet med varme tekstiler som gir en hytteaktig- men allikevel luksuriøs atmosfære. I området rundt hotellet kan gjester delta i aktiviteter som snøgolf, snøpolo, sitte i hundeslede, og alt annet tenkelig av vinteraktiviteter.  Nyt en raclette-middag på hotellets restaurant, for så å varme deg foran bibliotekets peis med en god bok eller en runde sjakk, for å avslutte dagen.

Les mer om hotellet her

Suvretta House (St. Moritz, Sveits)

Utsikt over Suvretta House og St. Moritz (trivago.no)

Suvretta House har en fantastisk beliggenhet ved den dobbelte OL-byen (1928 og 1948) St. Moritz (trivago.no)

En annen verdenskjent skidestinasjon er St. Moritz i Sveits. To kilometer utenfor fjellbyen finner du hotellet Suvretta House som står som et palass i vinterlandskapet av fjell og grantrær. Interiøret er like storslagent som utsiden, og består av 171 rom og suiter i stilfull innredning.

Gjester slipper å tenke på å ta med seg eget skiutstyr på ferie, for på hotellets skisenter kan man leie alt av utstyr før man begir seg ut i bakkene. De som vil prøve seg på curling kan fryde seg over at Suvretta House har verdens eneste Curling gjesteklubb på sitt hotell, med en utrolig utsikt til Engadin-fjellene.

Les mer om hotellet her

Icehotel, (Jukkasjärvi, Sverige)  

Et av rommene i Icehotel (trivago.no)

Et av rommene i Icehotel (trivago.no)

Opplev et vintereventyr i stil av Disneys Frozen ved å sjekke inn på Icehotel i Sverige. Hvert år blir hotellets hotellrom” bygget” av forskjellige kunstnere fra hele verden, som setter sine artistiske preg på det fantastiske isverket.

Velg mellom is- og snørom, hvor du sover på varme reinfeller i minusgrader. På dagtid kan man dra å spane etter elg fra hesteryggen, dra på hundesledetur, eller se hvordan isskulpturene blir laget. På kveldstid kan det være at du er så heldig å får sett nordlyset.

Les mer om hotellet HER.

Hotel Culloden House (Inverness, Scotland)

Restaurant Hotel Culloden House (trivago.no)

Restaurant Hotel Culloden House (trivago.no)

Selv om utendørsaktiviteter hører med til vinteren kan det også være at man bare vil nyte snøen innenfra. På det herskapelige hotellet Culloden House i den skotske byen Inverness kan man gjøre nettopp dette fra hotellets koselige rom.

Bygget er datert tilbake til det 16. århundre og har blitt restaurert i en lekker, Gregoriansk stil. Nyt litt afternoon the, eller et glass skotsk whisky, foran den knitrende peisen mens du ser utover det snødekkede landskapet utenfor. Bestemmer du deg allikevel for å utforske uteområdene kan du dra å se den kjente innsjøen Loch Ness.

Les mer om hotellet her.

Schloss Igls (Østerrike)

Spa-avdelingen i Schloss Igls (trivago.no)

Spa-avdelingen i Schloss Igls (trivago.no)

Schloss hotell ligger i hjertet av alpene i Tirol, i Innsbruck, og glir rett inn i det hvite vinterlandskapet. Med kort avstand til både München og Salzburg, er den lille byen Igls en populær destinasjon å besøke for vinteraktiviteter. Grener i vinter-OL har blitt holdt her flere ganger.

Etter å ha testet ut noen av de ni skiområdene som garanterer for snø, kan du trekke deg tilbake til et av Schloss hotellets 18 luksuriøse rom med utsikt til tyrolerfjellene, eller slappe av i spaets sauna.

Les mer om hotellet her

Gstaad Palace (Gstaad, Sveits)

Loungen i Gstaad Palace (trivago.no)

Loungen i Gstaad Palace (trivago.no)

Gstaad Palace står nærmest som et eventyrslott på en høyde over skiparadiset Gstaad, og byr på et opphold i luksuriøse omgivelser. Hotellet har 104 lekre hotellrom, som inkluderer 19 juniorsuiter, og en penthousesuite. Siden hotellet åpnet sine dører i 1913, har det vært et populært feriested for kjendiser som Louis Armstrong og Ella Fitzgerald.

I tillegg til spa, fem restauranter, og to barer, har hotellet også sin egne kjente nattklubb the GreenGo. Jetsett-byen byr på til sammen 250 kilometer med bakker, 62 skiheiser og mye mer for skiglade turister.

Les mer om hotellet her

Hotel Staudacherhof (Garmisch-Partenkirchen, Tyskland)

Staudacherhof hotell i den lille byen Garmisch ligger bare ti minutter fra Tysklands største fjell, Zugspitze. Her er det 106 skiheiser som deg tar deg med oppover fjellet, 231 kilometer med bakker, og en akebane på 3.9 kilometer som også kan brukes på natten.

Etter en aktivitetsfylt dag kan sultne gjester nyte tradisjonelle, tyske retter som schnitzel, på hotellets restaurant, eller innta det varme bassenget i spaet. Er kroppen litt sår etter dagens økt er det også et stort utvalg av spabehandlinger som kan løsne de stive musklene.

Les mer om hotellet her.

Kommentarer