Det er mange gode grunner til å besøke den irske hovedstaden, men noe som kanskje er ukjent for de fleste av oss er at det også er en by som kan lokke frem julestemningen.

Kombiner juleshoppingen med storbyweekend og nyt julestemningen i Dublin. (Foto: Tourism Ireland)

Her er noen gode grunner til å legge juleshoppingen til Dublin i år:

Koret i St. Patrick’s-katedralen

I den vakre middelalderkatedralen St. Patrick’s Cathedral i Dublin holder blant annet koret Gloria sine julekonserter i tiden frem til jul. Dette koret vender hvert år hjem til sin festscene i St. Patrick’s-katedralen for å fremføre sine stemningsfulle julefavoritter, noe det lokale publikumet vet å sette stor pris på.

Les mer om julefeiringen i St. Patrick`s -katedralen HER

Perfekt førjulsromantikk: Rusle rundt i juledekorerte Dublin, drikke gløgg eller litt varm whiskey. (Foto: Tourism Ireland)

Les mer om Irland HER

Julestemning på Grafton Street

Den muntert dekorerte handlegaten Grafton Street er i desember stedet å være for handleglade som i tillegg vil få med seg den trivelige juleatmosfæren. Gatemusikantene synger julesanger på hvert gatehjørne etter hvert som du beveger deg nedover gaten, og du kan ikke unngå å nynne med.

Og hvis du tilfeldigvis befinner deg der på selveste julaften kan du kanskje høre Bono fremføre sin tolkning av “O Come All Ye Faithful”, noe som etter hvert har blitt en årlig hendelse.

Les mer om juleshopping i Dublin HER

Juleshoppingen gjør du raskt unna i Dublin. (Foto: Tourism Ireland)

Julemarked

Julemarkedet «I BELIEVE™» er en stor vinterfestival med mat, drikke, håndverk og grøntmarked, som varer i 28 dager før jul — du kan oppleve den fra 26. november til 23. desember.

Markedet befinner seg i The Custom House Quarter”i Dublin og er bygget opp rundt et 15 meter høyt juletre i ekte Rockefeller-stil. Festivalen har til og med en skandinavisk after-ski pop-up-hytte (!).

Les mer om julemarkedet I BELIEVE™ HER

Sjekk ut et av Dublins julemarkeder. (Foto: Tourism Ireland)

De koselige pubene

Livlig atmosfære blandet med god julestemning gjør Dublins puber til det perfekte stedet å gå for å få i seg varmen og en dose munter julestemning på irsk vis. En irish coffee eller rett og slett en varm whiskey hører med.

Les mer om de 10 beste pubene i Dublin HER 

Travelmarkets guide til Irland finner du HER

Det spares ikke på noe under førjulsfestivalen “I BELIEVE™”. (Foto: Tourism Ireland)

Kommentarer