Nye regler på Norges største markedsplass. FINN har nye regler når det gjelder salg av produkter som kan forbindes med coronaviruset (covid-19). 

Fra 10.03.2020 og i en periode fremover tillater vi ikke annonsører å selge produkter som kan forbindes med coronaviruset (covid-19), som f.eks. munnbind, støvmaske og desinfiseringsprodukter.

FINN tillater heller ikke annonser hvor produktet som selges sies å kunne beskytte mot, forebygge eller forhindre smitte av coronaviruset. 

Årsaken til at FINN velger å stanse disse annonsene, er at de ser at annonsene kan bidra til å spre frykt i en utsatt situasjon. FINN ønsker heller ikke at markedsplassen vår skal bli en distributør av feilprisede helserelaterte produkter knyttet til corona (covid-19).

– Vi ønsker å stoppe denne typen annonser nå med tanke på situasjonen vi befinner oss i. Ved å ta dette grepet unngår vi forhåpentligvis økt spredning av frykt og usikkerhet blant folk, i tillegg til at vi bidrar til å gjøre plattformen vår enda tryggere for våre brukere. I Sverige har Blocket valgt å gjøre det samme, sier Geir Petter Gjefsen, leder for Forbrukertrygghet i FINN.

FINN følger situasjonen tett, og råder alle til å følge helsemyndighetenes anbefalinger når det gjelder coronaviruset.

Les mer om regelendringen på FINNs hjelpesenter HER (ekstern lenke)

Kommentarer