Den 15. desember åpner Finnair en ny helårsrute til Sapporo på den japanske øya Hokkaido. Det finske flyselskapet er nå blitt største europeiske operatør på Japan.

Finnair er nå blitt største europeiske flyselskap på Japan (bilde: ©otoerres)

Sapporo ligger på Hokkaido, og er en populær vinter- og skidestinasjon. I tillegg er området kjent for sin sjømat, ramen og varme kilder med spa. Som en del av vekststrategien, blir Sapporo Finnairs femte japanske destinasjon, i tillegg til Tokyo, Osaka, Nagoya og Fukuoka.

Ruten Helsingfors – Sapporo ble først lansert som en vinterrute, men er nå oppgradert til helårsrute.

Les også: Finnair til Sapporo og Punta Cana (januar 2019)

Finnairs Skandinaviasjef Robert Lönnblad, er veldig fornøyd med utvidelsen:

– Vi ser at Japan blir en stadig mer populær destinasjon blant nordmenn. Med under én time kortere reisetid enn det nest raskeste flyselskapet fra Norge, er Finnair utvilsomt det mest effektive alternativet, sier han. ­

Robert Lönnblad - Skandinaviasjef - Finnair
Robert Lönnblad (Pressebilde: Finnair)

– Dette er et nøkkelmarked for oss, og med fem japanske byer i nettverket vårt, er Finnair nå det største europeiske flyselskapet som flyr til Japan. Med den nye ruten blir vi også det eneste europeiske flyselskapet med faste avganger til Sapporo”.

I vintersesongen vil flygningene gå fra Helsingfors søndager og torsdager med retur fra Sapporo mandager og fredager. I sommersesongen blir det avgang fra Helsingfors søndager og onsdager, med retur fra Sapporo mandager og torsdager. Flytiden er på cirka ni timer.

Den økende trafikken mellom Norge og Asia går begge veier, og ifølge lederen i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål, er trafikken fra Asia veldig viktig for norsk reiseliv.

­- Vi ser at Asia har en stadig større del av totale utenlandske gjestedøgn til Norge. Japanerne er en kjøpesterk gruppe og Japan er et viktig marked for norsk reiseliv, forteller Bergmål.

Fra begynnelsen av sommersesongen 2020, øker Finnair også frekvensen til Osaka i Japan med to ukentlige avganger. Dermed har selskapet totalt 12 ukentlige flyreiser på denne ruten. Både Osaka og Sapporo-ruten er en del av Finnairs codeshare-samarbeid med flyselskapet Japan Airlines.  

Finnair vil fra mars 2020 også starte daglige direkteruter til Haneda Airport i Tokyo. De nye frekvensene til og fra Haneda kommer i tillegg til selskapets daglige avganger til Naritaflyplassen utenfor Tokyo.

Les også: Finnair med daglige avganger til Tokyo Haneda (oktober 2019)

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

Kommentarer