Finnair åpner en helt ny rute til Los Angeles, California våren 2019. Ruten vil ha tre ukentlige avganger til flyplassen LAX fra 31. mars, 2019. De er i første omgang snakk om en sommerute, men  intensjonen er å utvide den til en  helårsrute. Dette blir Finnairs første rute til USA som flys med nye Airbus A350.

Alle Finnairs Airbus A 350 er utstyrt med selskapets prisvinnende kabindesign, signert dSign Vertti Kivi & Co i fargene hvitt, blått og sølv/grått. (©otoerres)

Fra mai 2019 utvider også Finnair sommerrutene sine til både San Francisco og Chicago. Dermed får Finnair daglige avganger til California, med tre ukentlige avganger til Los Angeles og fire ukentlige avganger til San Francisco.

Les også: San Francisco blir Finnairs fjerde USA-destinasjon (september 2016)

Robert Lönnblad (bildekilde: Finnair)

Los Angeles er best kjent for å være hjemsted for kjendiser og amerikansk film- og TV-industri, i tillegg til det flotte været og de velkjente strendene. Takket være Helsingfors geografiske plassering, vil Finnairs nye rute til Los Angeles tilby konkurransedyktige og praktiske overfartstider for reisende fra Skandinavia, Baltikum, Russland, Nord-Tyskland, samt innlandsrutene i Finland.

Les også: Finnair to fly new A350 route to Los Angeles in 2019 (august 2018)
 
– Vi er veldig fornøyde med utvidelsen av vårt nordamerikanske nettverk, og ikke minst at vi flyr den nye ruten til Los Angeles med Airbus A350, sier Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia.

– Vi har hatt enorm suksess med ruten til San Francisco vi åpnet for to år siden, som er et tydelig tegn på at California og Vestkysten er ettertraktede destinasjoner blant våre kunder. Vi er trygge på at den nye ruten til Los Angeles blir vel så populær i tiden fremover.
 
Los Angeles blir Finnairs femte destinasjon i USA, ved siden av New York, Chicago, San Francisco og Miami. Estimert flytid fra Helsingfors er elleve timer til LAX, og ti og en halv time tilbake til den finske hovedstaden.

Finnair drifter den nye flygningen i samarbeid med den atlantiske alliansen som består av Finnair, American Airlines, British Airways og Iberia. Alliansen gir reisende muligheten til å velge mellom flere fly, og dermed få bedre forbindelser og priser på transatlantiske ruter. For øyeblikket drifter disse fire selskapene over hundre daglige flyvninger mellom Europa og Nord-Amerika.

Les flere saker om Finnair HER og om Airbus A 350 HER

Dfly.no`s Twitterkonto  og Facebooksider finner du HER og HER

Alle seter ombord i Finnairs Airbus A 350er utstyrt med personlige TV-skjermer. Flyselskapets eget Nordic Sky underholdningssystem frister med nye Hollywood-filmer, filmklassikere og TV-kanaler fra BBC, Discovery Channel og National Geographic Channel. (©otoerres)

Airbus A 350 på flyplassen i Helsingfors (©otoerres)

 

Kommentarer