Denne uken gjennomfører Finnair sine første flygninger på biodrivstoff gjennom klimaprogrammet Push for Change. Flyene går fra San Francisco til Helsingfors.

Drivstofftankene på Finnairs Airbus A 350 XWB rommer 150.000 liter, noe som gir en rekkevidde på 8400 nautiske mil eller 15.540 kilometer (©otoerres)

Etter en vellykket gjennomføring av første flygning, ser Finnair nå frem til å gjennomføre den neste i idag, onsdag den 7. august. Totalt vil disse flygningene redusere de totale CO2-utslippene med omtrent 32 tonn, takket være en drivstoffblanding på 12 prosent.

– Push for Change-programmet vårt gir kundene våre muligheten til å kompensere eller redusere utslippene når de reiser. Prosjektet har vært en suksess så langt, og nå er vi glade for å ta steget videre og fly våre to første fly på biodrivstoff. Vi håper naturligvis at reisende vil bli enda mer positive til å benytte seg av denne tjenesten i tiden som kommer, sier Robert Lönnblad, sjef for Finnair i Skandinavia.

Finnairs biodrivstoffpartnere i San Francisco er SkyNRG, World Energy og Shell Aviation. Det bærekraftige biodrivstoffet produseres av brukt matolje fra California, og konkurrerer dermed ikke med matproduksjon eller landbruksnæringen.

Les mer om Finnairs Push for Change-program, samt få informasjon om kjøp av biodrivstoff for fremtidige flygninger og kompensering av karbonutslipp gjennom sertifiserte prosjekter på Finnairs Push for Change-side som du finner HER.

Les flere saker om Finnair HER

Kommentarer