Finnair investerer i å gi kundene sine enda bedre komfort og flere valgmuligheter, og fornyer hele kabinen på sine ATR-fly, i tillegg til å introdusere en helt ny klasse for langdistanseflyvninger – «Premium Economy». 

Finnairs ATR-maskiner får ny kabin (fotokilde: finnair.fi)

Premium Economy gjelder på langdistanseflyvninger og vil være i drift fra 2021. Den blir avgrenset i en egen kabin, spesialdesignet for gi reisende bedre plass og komfort, og et oppgradert tjenestetilbud. Sjef for Finnair Skandinavia, Robert Lönnblad, mener lanseringen kommer på et veldig riktig tidspunkt.

– Vi ser at kvalitetsbevisste reisende er en økende trend. For å imøtekomme våre kunders forventninger i alle nøkkelmarkedene, vil den nye Premium Economy-klassen innfri de ulike behovene hos både fritids- og bedriftskunder, sier Lönnblad.

Robert Lönnblad (fotokilde: finnair.fi)

Utbyggingen av Premium Economy-klassen starter i fjerde kvartal 2020, og forventes å være ferdig ved utgangen av 2022. I disse dager legges det en detaljert plan for kabindesign, service-konsept samt ulike kommersielle aspekter. Denne vil bli presentert senere , opplyser selskapet.

I tillegg skal Finnairs ATR-fly oppgraderes, hvor kabinene får et helt nytt og frisk interiør, og blant annet setene blir fornyet. ATR-flyene er driftet av Finnairs partner Norra, og brukes i dag til innenriksflyvninger i Finland, samt på ruter til Baltikum, Gdansk i Polen og Bromma lufthavn i Stockholm.

– Vi ønsker at alle som reiser med oss skal få en ekte nordisk opplevelse på våre regionale fly. Den regionale trafikken er en viktig del av Finnair-nettverket, og vi har over 30 000 ATR-flyvninger hvert år, sier Lönnblad.

Det første ATR-flyet med ny kabin kan forventes å være i drift fra sommeren 2019, og renoveringen av alle flyene vil være ferdig innen utgangen av første kvartal i 2020.

Les flere saker om Finnair HER