Finnair øker kapasiteten til Japan, og fra mars 2020 tilbyr selskapet daglige avganger til Hanedaflyplassen i Tokyo. Dermed får Finnair daglige flygninger til to flyplasser i den japanske storbyen.

Finnair - Airbus A 350 XWB - langdistansefly
Finnair fikk høsten 2015 sin første Airbus A 350XWB og selskapet har idag 14 fly av denne typen (bildekilde: finnair)

Hanedaflyplassen ligger gunstig til i sentrum av Tokyo. Finnairs flygninger blir et codeshare-samarbeid med en av Finnairs partnere, Japan Airlines, som har et bredt nettverk av videreforbindelser fra Haneda til andre destinasjoner i Japan. De nye flygningene kan nå bestilles på Finnair.com, eller hos reisebyråene.

Fra før flyr Finnair til Tokyo Narita, Osaka, Nagoya og Fukuoka, og fra 15. desember i år flyr selskapet også til Sapporo. Med Haneda og Sapporo, tilbyr Finnair totalt seks destinasjoner til Japan.

Les også: Finnair til Sapporo og Punta Cana (januar 2019)

Finnair størst i Bergen

Finnair opplever også god vekst i Norge. I fjor åpnet de nye ruter fra både Bergen og Tromsø, og tidligere i år åpnet de også nye ruter fra Trondheim. Sjef for Finnair i Skandinavia, Robert Lönnblad, kan fortelle at satsningen har gitt resultater.

– Vi opplever god vekst på våre norske ruter. Etter at vi åpnet i Bergen, har vi størst markedsandel på reiser til fra Flesland til Asia. Med de nye flygningene, kan vi tilby passasjerene våre bedre forbindelser mellom Tokyo og over 100 andre destinasjoner i Europa, sier han.

Fire år med A350

Annonseringen om den nye ruten kommer på samme dag som Finnair feirer fire års jubileum for sine A350-maskiner.

– Fokuset på A350 er viktig for oss, spesielt fordi de bruker 25% mindre drivstoff enn forrige generasjons fly. I dag har vi 14 av disse i drift, og flere er bestilt, sier Lönnblad.

Flere saker om Finnair finner du HER

Kommentarer